Félvilág: Kovács Patrícia és Gryllus Dorka díjat kapott

Forrás: Szupermodern -
Gryllus Dorka Kovács Patrícia Félvilág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legjobb színészi alakításért járó elismerést vehette át Kovács Patrícia és Gryllus Dorka szombat éjjel a barcelonai Zoom Fesztiválon.

A magyar színésznőket Szász Attila: Félvilág című tévéfilmjében nyújtott teljesítményükért díjazták, a díjat megosztva kapták.

A kosztümös magyar thriller az 1914-ben meggyilkolt hírhedt-híres kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjait meséli el, megtörtént események alapján.

Mágnás Elza a híres és gyönyörű kurtizán története a 2015 végén bemutatott magyar film, a Félvilág kapcsán került ismét az érdeklődés középpontjába. A Szász Attila rendezte, Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János főszereplésével készült alkotást azóta számos díjat nyert, a filmet pedig mi is csak ajánlani tudjuk bárkinek, aki szívesen tesz egy kirándulást a lélek legmélyebb rétegeibe, főleg, ha kísérői olyanok, mint a Félvilág túlzás nélkül világklasszisnak mondható színészgárdája.

Az alkotás tavalyi bemutatása óta több külföldi filmfesztiválra is meghívást kapott, tavasszal a Nashville Filmfesztiválon két díjjal is jutalmazták.

Félvilág: Kovács Patrícia és Gryllus Dorka díjat kapott Forrás: Szupermodern

A 2003-ban alapított és az egyetlen spanyolországi nemzetközi tévéfilmes seregszemlének számító Zoom Fesztivál hivatalos versenyprogramjában tíz alkotás szerepelt. A fesztivál fődíját a német Marc Brummund: Freistatt című filmje nyerte. A legjobb rendezőnek járó elismerést a spanyol Roman Parrado vehette át az Ebro, bölcsőtől a csatáig című alkotásáért. A dél-afrikai, BAFTA-díjas Roger Michell kapta a legjobb forgatókönyvért járó díjat a Születésnap című filmért. A gálán életműdíjat vehetett át a spanyol Monica Randall színésznő és televíziós műsorvezető, több mint 50 éve tartó pályafutásáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.