Ötvenéves lenne Kurt Cobain, a Nirvana frontembere

Forrás: FilmMagic/This content is subject to copyright./Jeff Kravitz -
Nirvana Kurt Cobain
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kurt Cobain nemcsak a Nirvana frontemebre, és első számú szövegírója volt , hanem minden túlzás nélkül az együttes lelke is. A zenész azonban a hírnévvel járó felhajtást nem igazán tudta elviselni. Drogfüggő lett, de a szerek sem tudták enyhíteni a szorongását, végül eldobta magától az életét, mindössze 27 évesen.

Már egészen kiskorában világossá vált, hogy Kurt Cobain érdeklődik a művészetek iránt, bár akkor még a rajzolás vonzotta. Boldog gyermekkora azonban nem tartott sokáig, szülei válása után teljesen magába zuhant. Édesanyja és édesapja is új párra leltek, de a zenész egyik helyen sem érezte magát igazán otthon. Előbb a vallásba, később pedig a zenélésbe menekült.

Kurt Cobain nem bírta az ismertséget Forrás: FilmMagic/This content is subject to copyright./Jeff Kravitz

Kurt Cobain egy iskolatársával alapította meg a Nirvánát, és nem is kellett sokat várni az igazi sikerre. 1991-ben adták ki a Nevermind című albumukat, amivel egy csapásra híressé váltak. A Smells Like Teen Spirit című számukat mindenki ismerte, az egész világ együtt dúdolta. Ez az ismertség azonban nem tett jót Cobainnek. Sőt, kifejezetten kényelmetlenül érintette, hogy minden mozdulatáról beszámolnak. Drogfüggő lett, végül pedig öngyilkosságot követett el. 1994. április 5-én tisztázatlan körülmények között seattle-i házának garázspadlásán lőtte fejbe magát, de a holttestre csak 3 nappal később találtak rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.