100 éve született Komlós Juci, a Szomszédok Lenke nénije

színész kultúra Lenke néni Komlós Juci Trokán Péter Szomszédok Nemcsák Károly születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ország érezte a saját nagymamájának a Szomszédok című sorozat Lenke nénijét, azaz Komlós Jucit. A Nemzet Színésze február 10-én ünnepelte volna 100. születésnapját. 

A Szomszédok című sorozat 13 éve alatt közel 2000 színész fordult meg a sorozatban – fejtette ki Nemcsák Károly a Mokkában, amikor Trokán Péterrel Komlós Jucira emlékeztek, aki február 10-én ünnepelte volna a 100. születésnapját. A Nemzet Színészét sokan legendás szerepével azonosítják, azaz a Szomszédok Lenke nénijével.

Trokán Péter szerint a rendező, Horváth Ádám két olyan színészt választott a főszerepekre Zenthe Ferenc és Komlós Juci személyében, akiket nem lehetett nem szeretni. És valóban: Komlós Jucit egy ország érezhette a saját nagymamájának. Az idősebbek pedig könnyedén azonosulhattak a kisnyugdíjassal.

De nemcsak a Szomszédokban láthattuk a Nemzet Színészét, hiszen színpadon játszott például a Macskajátékban, A vád tanújában vagy épp a Koldusoperában. Mozifilmekben és tévéfilmekben is szerepelt.

Torkán Péter azt is elárulta, hogy Komlós Juci rendkívül precíz volt. A nyomtatott forgatókönyvet kézzel kijegyeztelte különböző színekkel, úgy tanulta meg a szöveget, amit mindig hibátlanul mondott el.

Szintén február 10-én ünnepelné 100. születésnapját Bessenyei Ferenc is, aki nem mellesleg nagyon jó barátja volt Komlós Jucinak. Mindketten a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.