Egy ország érezte a saját nagymamájának a Szomszédok című sorozat Lenke nénijét, azaz Komlós Jucit. A Nemzet Színésze február 10-én ünnepelte volna 100. születésnapját. 

A Szomszédok című sorozat 13 éve alatt közel 2000 színész fordult meg a sorozatban – fejtette ki Nemcsák Károly a Mokkában, amikor Trokán Péterrel Komlós Jucira emlékeztek, aki február 10-én ünnepelte volna a 100. születésnapját. A Nemzet Színészét sokan legendás szerepével azonosítják, azaz a Szomszédok Lenke nénijével. 

Trokán Péter szerint a rendező, Horváth Ádám két olyan színészt választott a főszerepekre Zenthe Ferenc és Komlós Juci személyében, akiket nem lehetett nem szeretni. És valóban: Komlós Jucit egy ország érezhette a saját nagymamájának. Az idősebbek pedig könnyedén azonosulhattak a kisnyugdíjassal. 

De nemcsak a Szomszédokban láthattuk a Nemzet Színészét, hiszen színpadon játszott például a Macskajátékban, A vád tanújában vagy épp a Koldusoperában. Mozifilmekben és tévéfilmekben is szerepelt. 

Torkán Péter azt is elárulta, hogy Komlós Juci rendkívül precíz volt. A nyomtatott forgatókönyvet kézzel kijegyeztelte különböző színekkel, úgy tanulta meg a szöveget, amit mindig hibátlanul mondott el.

Szintén február 10-én ünnepelné 100. születésnapját Bessenyei Ferenc is, aki nem mellesleg nagyon jó barátja volt Komlós Jucinak. Mindketten a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjai.