Bay Éva most mindent elárult a lottósorsolás kulisszatitkairól

Forrás: Youtube -
televízió lottósorsolás nyeremény lottó tévé Bay Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lottósorsolás legendás alakjának számít Bay Éva műsorvezető. Most az ötperces műsor kulisszatitkairól árult el egyet s mást. 

"A hőskorban mi, a televízió bemondói felváltva vezettük a lottósorsolást. Kudlik Juli, Baleczky Annamari, Tamási Eszti és a többi felejthetetlen kollégával együtt, aztán egyedül maradtam" – mesélte a Borsnak Bay Éva, aki a Petőfi rádióban kezdte vezetni az ötöslottó-sorsolást. Amikor a tévében is közvetítették, ő lett a háziasszonya 1976–1999 között.

Imádta, hogy az élő közvetítések alatt lehet rögtönözni, megbirkózni a váratlan helyzetekkel. Ebből pedig akadt bőven. "Bányászok húzták a gömbből a golyókat az élő műsorban. Minden rendben ment, mígnem a számhúzó vájár kihúzta a golyót, kinyitotta, majd felmutatta a közönség felé a számot, és mondta: hatos, majd még egyszer rápillantott és korrigált: f.szt, kilences!" – emlékezett vissza Bay Éva. Nem nevethette el magát, nagy erőfeszítésébe került, hogy türtőztesse magát.

Bay Éva, a lottósorsolás legendás háziasszonya Forrás: Youtube

Egy alkalommal pedig megtörtént, hogy nem nyílt szét a számot rejtő gömb. Sem a vendég, sem ő, sem pedig a húzás tisztaságát felügyelő személynek nem sikerült. A műsoridő 5 perc volt, ám 9 perc elteltével is küzdöttek. Végül sikerült.

"Nem is tudom, mi történik, ha nem sikerül kinyitni, mert azt tudni kell, új golyót nem lehet kihúzni, a játékszabály tiltja" – fogalmazott a műsorvezető.

Sokan azt is pletykálták, hogy sok csalás volt a lottósorsolások során. Voltak, akik úgy vélték, hogy egyes golyókat felmelegítettek, másokat lehűtöttek, vagy épp súlyokat raktak bele. Bay Éva azt mondja, hogy ezek egyike sem igaz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.