Hetvenöt éves lett Magnum - Tizenöt érdekesség Tom Selleckről

Terminátor Emmy-díj Jóbarátok Tom Selleck baseball Charlie angyalai Arany Málna-díj Detroit Tigers Magnum Golden Globe-díj Detroit Indiana Jones
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miben láthattad bajusz nélkül, melyik filmtörténeti szerepekről maradt le a saját döntése miatt, miért furcsa a viszonya a díjkiosztókkal? Ezekre és még sok kérdésre választ kaphatsz cikkünkből a jubileumi születésnapját ünneplő Tom Selleckkel kapcsolatban.

1.

A hivatalos neve Thomas William Selleck, a hivatalos magassága pedig 193 centiméter, amivel a legtöbb esetben alaposan kimagaslik a színészkollégák közül.

2.

Életében először akkor tűnt fel képernyőn, amikor még egyetemistaként szerepelt egy párválasztós tévéshowban. Az első színészi munkája a kamerák előtt pedig az alábbi reklámfilm volt.

3.

Köztudottan a bajsza az egyik első számú védjegye, és nagyon kevés olyan alkalom fordult elő, amikor a nézők nélküle láthatták. A boldogító nem című film, valamint a Jóbarátok és a Charlie angyalai sorozatok egy-egy epizódja tartozik a kivételek közé.

4.

Nem véletlen, hogy számos alkalommal volt látható a képernyőn Detroit Tigers címeres baseball sapkában, hiszen maga is Detroit szülötte, és az említett csapat nagy szurkolója. Még a Magnum főcímében is megfigyelhető a rajongása.

5.

A baseballt nem csak nézni szereti. Egyetemista korában sportösztöndíjat is kapott, annyira tehetséges volt a játékban, amikor pedig a Mr. Baseball című filmjére készült, kedvenceivel, a Detroit Tigers csapatával is együtt edzett néhány hétig. Később még tulajdonrészt is vásárolt a klubban.

6.

Eredetileg őt választották ki Indiana Jones szerepére, de nem sikerült összeegyeztetni a forgatást a Magnumban vállalt kötelezettségeivel, így ezután érkezett a helyére Harrison Ford. Később a Magnumban ennek emlékére készítettek egy Indiana Jones-paródia epizódot is.

7.

A másik filmtörténeti jelentőségű szerep, amiről lemaradt a Magnum miatt, a Terminátorban lett volna, eredetileg ugyanis őt szemelték ki a jövőből érkező gyilkos robot szerepére Arnold Schwarzenegger helyett.

8.

Az a tippünk, hogy Tom Sellecknek nem a díjátadók a kedvenc eseményei. Hét alkalommal jelölték Golden Globe-ra, és mindössze egyszer lett ő az este győztese, ráadásul ugyanígy járt a legrangosabb televíziós díj, az Emmy esetében is, hét jelölés és mindössze egy győzelem. Természetesen mindkét díjat a Magnumért zsebelte be.

Tom Sellecket hét alkalommal jelölték Golden Globe-ra és ugyanennyiszer Emmy-díjra Forrás: Getty Images

9.

1993-ban elnyerte a Legrosszabb férfi mellékszereplő Arany Málna-díját a Kolumbusz, a felfedező című filmért. Ez az a díj, amelyet gyakorlatilag sosem vesznek át a „díjazottak", érthető okokból. Tom Selleck azonban mégis megtette egy vicces performansz keretében. Lehet, hogy mégis szereti a díjkiosztókat...?

10.

Noha leginkább a televíziós szerepei révén ismert, Tom Selleck azért a mozis ligában is ért el szép sikereket. A három férfi és egy bébi című vígjátéka például 1987 legtöbb bevételt termelő mozifilmje lett, és a három évvel később érkező folytatása (Három férfi és egy kis hölgy) is szépen teljesített.

Három férfi és egy bébi Forrás: YouTube

11.

1987 óta él házasságban a színésznő Jillie Mack-kel, egy gyermekük született. Korábban már volt egyszer házas (1971 és 1982 között a modell-színésznő Jacqueline Ray-el), és az első felesége hozott egy gyereket is a kapcsolatba, akit Selleck nevelt fel, és máig ugyanúgy a sajátjának tart.

12.

A családjával egy kaliforniai Hidden Valley-ban található tanyán él, amely korábban a híres énekes-színész-komikus Dean Martin tulajdonában állt.

Tom Selleck feleségével és lányával Forrás: Getty Images/WireImage/Jeffrey Mayer

13.

A szabad fegyvertartás elkötelezett támogatója, a Nemzeti Fegyverszövetség (National Rifle Association) tagja, sőt annak elnöki posztjára is esélyes volt, miután a szintén színész előző elnök, Charlton Heston leköszönt.

14.

A kilencvenes években a republikánus párt szerette volna szenátori posztért indítani Kaliforniában, de ezt a színész visszautasította. Sőt, azóta voltak olyan választási kampányok, amikor nyíltan a demokrata jelöltet támogatta. Az őt ismerők szerint a politikai nézetei leginkább a „független" jelzővel írhatók le.

15.

A Magnumon kívül két jelentős, hosszú életű tévés szériában vállalt főszerepet. A Robert B. Parker detektívregényeiből készült Jesse Stone-tévéfilmek sorában a címszereplő nyomozót alakítja, a Zsaruvér című szériában pedig egy rendőrdinasztia fejét. A Zsaruvér 10. évada jelenleg is fut a képernyőkön, a következő Jesse Stone-tévéfilm pedig már előkészítés alatt áll, azaz Tom Selleck nem tervez pihenni 75 felett sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.