Szőke Abigélt imádja Hollywood: felkerült a legtehetségesebb európai filmesek listájára

színésznő Variety magazin Hollywood Szőke Abigél tehetség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szőke Abigél, az Akik maradtak főszereplője is felkerült a Variety magazin tíz figyelemre méltó tehetséges európai filmest bemutató idei listájára.

A magyar alkotást a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listájába válogatták.

A Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült lélekemelő film a II. Világháború utáni Budapesten játszódik, könnyedséggel és melegséggel beszél a szeretet gyógyító erejéről. A Budapest Film forgalmazásában több mint 30.000-en látták eddig a hazai mozikban, és a film jelenleg is műsoron van.

Szőke Abigél idén ünnepli 22. születésnapját, a forgatáson 19 éves volt még.

Színésznőnek készül, jelenleg a Pesti Magyar Színiakadémia másodéves tanulója.

A Variety hatodik alkalommal adta ki tízes listáját, amellyel a kontinens tehetséges filmeseire kívánja felhívni a figyelmet.

Szőke Abigél mellett Samuel Adewunmi amerikai színész, Fodhla Cronin O'Reilly ír producer, Nora Fingscheidt német forgatókönyvíró-rendezőnő, Leonie Krippendorff német rendező, Visar Morina koszovói rendező, Sudabeh Mortezai osztrák rendezőnő, a brit Rapman (Andrew Onwubolu), Carlo Sironi olasz rendező és Tanel Toom észt rendező szerepel a felsorolásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.