Filmek, amelyek sztárházasságokat tettek tönkre

Forrás: ZUMAPRESS.com/1963 by 20TH CENTURY FOX/A90 -
házasság film Kleopátra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor két ember a filmvásznon eljátssza a szerelmet, nehéz megmondani, hogy a kettejük között érezhető kémia tényleg valóságos, vagy csak ennyire profik. Többnyire az utóbbi, de azért akadnak bőven olyan példák is, ahol bizony igazi szerelmet láthattunk szárba szökkenni. Íme, azok a filmek, amik leforgatása tönkretette a szereplők korábbi kapcsolatait.

Kleopátra

A film két főszereplője, Elizabeth Taylor és Richard Burton egyenesen gyűlölték egymást. Gúnyneveken ragasztottak a másikra, és nem is szívesen szóltak egymáshoz, ha nem volt muszáj. Ez azonban nem tartott sokáig, csak az első csókjelenetig. A rendező többszöri felszólítására sem akartak elválni egymástól, így mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a két színész között fellobbant a láng. Ám mindketten házasok voltak. Elizabeth Taylor éppen a negyedik férjével, Eddie Fisherrel élt, Richard Burton pedig Sybil Williamsszel. Természetesen mindkét házasság válással végződött, amint híre ment a két színész viszonyának, akik végül össze is házasodtak, ráadásul életük során kétszer. Az első 1964-től 1974-ig tartott, a második 1975-től 1976-ig.

Elizabeth Taylor és Richard Burton között fellobbant a láng a Kleopátra című film forgatása alatt Forrás: ZUMAPRESS.com/© 1963 by 20TH CENTURY FOX/A90

Szegények és gazdagok

Mielőtt a filmtörténet egyik leghíresebb párjává vált volna Humphrey Bogart és Lauren Bacall, csak barátok voltak, akiknek csókolózniuk kellett a forgatáson. Miután a kérdéses jelenetet rögzítették, az embereknek feltűnt, hogy a 19 éves Lauren és a 44 éves Humphrey között megváltozott a kapcsolat. Nyilvánvaló volt, hogy egymásba szerettek, kapcsolatukról pedig a színész mentálisan instabil felesége, Mayo Methot is értesült. Humphrey Bogart ezt egy lehetőségnek tekintette, hogy végre kilépjen az érzelemmentes házasságából. Elváltak, a színész pedig feleségül vette Lauren Bacallt, akivel Humphrey haláláig együtt is maradtak.

A csókjelenet után vált nyilvánvalóvá, hogy Lauren Bacall és Humphrey Bogart között több van, mint barátság Forrás: Collection Christophel via AFP/© Warner Bros./Warner Bros.

A törvényenkívüli Josey Wales

Clint Eastwood hatalmas szoknyapecér hírében állt, a csinos nők hamar el tudták csavarni a fejét és bizony fiatalabb éveiben a hűség nagyon nehezen teljesíthető feladat volt számára. Ez A törvényenkívüli Josey Wales forgatásán is bebizonyosodott. A film felvételei alatt ugyan Maggie Johnson házastársa volt, ez azonban nem akadályozta abban, hogy keményen csapja a szelet Sondra Locke színésznőnek, akivel együtt játszottak. Természetesen Eastwood még csak nem is titkolta a viszonyát, ami a válásához vezetett. A színész és Sondra Locke összeköltöztek, de ez a kapcsolat is kudarccal végződött.

Clint Eastwood keményen csapta a szelet Sondra Locke színésznőnek a forgatás alatt Forrás: Collection Christophel via AFP/© Warner Bros/Warner Bros

Mint a villám

Amikor elkezdték forgatni a Mint a villám című filmet, Tom Cruise és Mimi Rogers házassága már nem volt fenékig tejfel. A színész ugyanis szeretett udvarolni más nőknek, amit felesége nem nézett jó szemmel. Tom Cruise és Nicole Kidman forgatás alatt bimbozó viszonya tehát csak az utolsó csepp volt a pohárban. Mindössze egy évvel a találkozásuk után össze is házasodott a két színész, de már jól tudjuk, hogy az ő kapcsolatuk is zátonyra futott, ahogy Tom Crusie következő házassága is.

Tom Cruise és Nicole Kidman mindössze egy évvel a találkozásuk után össze is házasodott Forrás: Collection Christophel via AFP/© Paramount/Paramount

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.