Színészek, akik egyetlen komoly filmben játszottak pályafutások során

sztárok filmek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hollywoodban rengeteg tehetséges színész van. Jobbnál jobb szerepek között válogatnak, híres rendezőkkel dolgoznak szintén tehetséges kollégák mellett, de nem minden sztár ilyen szerencsés. Sokan vannak, akik csak könnyed, súlytalan alkotásokban kapnak szerepet. Íme, azok a színészek, akiknek eddig csak egyszer volt lehetőségük megmutatni, mire képesek. 

Marlon Wayans

Marlon Wayans a Rekviem egy álomért című filmben Forrás: AFP

Az amerikai színész nem sok lehetőséget kapott eddig Hollywoodtól, hogy bizonyítsa tehetségét, hiszen többnyire olyan filmkeben játszott, mint a Feketék fehéren, Horrorra akadva, Norbit, Kiscsávó, Hatos ikrek, és a sor még folytatódik. Ezek mind szórakoztató alkotások ugyan, de nem olyasmik, amik miatt díjakat kap az ember. Marlonnak eddig egyetlen egyszer adatott meg, hogy bizonyítson, méghozzá a Rekviem egy álomért című filmben, ahol nagyszerűen játszott, mégsem sikerült kitörnie.

Kevin James

Kevin James a Hitch- A randiguru című filmben Forrás: AFP

A színész főként nagyon bugyuta vígjátékokban és sorozatokban kapott eddig szerepeket. Ő játszott A pláza ászában, a Férj és férjben, a Nagyfiúkban és a Férjek gyöngye című sorozatban. Kétségtelen, hogy hírnevet hoztak számára ezek a szerepek, de igazi elismerést nem. Ez alól kivétel A randiguru című film, ami habár szintén vígjáték, mégis jól fogadta mind a közönség, mind a kritika, ráadásul Kevin James ebben az alkotásban egy kicsivel másabb karaktert alakíthatott, mint az összes többi filmjében és sorozatában.

Steven Seagal

Steven Seagal az Úszó erődben Forrás: Warner Bros.

Az akciófilmek világában kétségtelenül Steven Seagal a koronázatlan király. Szinte kizárólag olyan filmekben kapott szerepet, amelyekben harművészeti tudását is megcsillogtathatta, a legtöbb általa játszott karakter erre épül. Hiába szerepelt azonban akciófilmek végeláthatatlan sorában, egyetlen ilyen filmjét tartják a leginkább sikeresnek, méghozzá azt, amely a nemzetközi hírnevet is elhozta számára, az Úszó erődöt.

Shannon Elizabeth

Shannon Elizabeth az Igazából szerelem című filmben Forrás: Universal Pictrures

Az amerikai színésznő szintén nem sok meghatározó alkotásban kapott szerepet. Olyan vígjátékokban játszott, mint az Amerikai pite, a Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson és a Jay és Néma Bob visszavág. Elizabeth inkább a megjelenése miatt kapott pozitív kritikákat, mintsem a szereplései miatt. Ez alól talán egyetlen film jelent kivételt, mégpedig az Igazából szerelem, amiben ugyan nem főszereplő volt, ennek ellenére ez az egyetlen igazán jó film, amiben játszott.

Jessica Alba

Jessica Alba a Sin City-ben Forrás: AFP

Hiába örvend hatalmas népszerűségnek Jessica Alba, a filmek, amelykben szerepelt, nem hoztak számára igazán nagy szakmai elismerést, pedig jó pár alkotásban játszott. Megrekedt a súlytalan szerepekben, amelyek a bájára és szépségére épülnek, és nem a színészi tehetségére. A kritikusoktól elismerést csak egyetlen filmjéért kapott, ez pedig a Sin City. Habár nem ő volt a film főszereplője, mégis sikerült emlékezeteset alakítania, azóta viszont nem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.