John Travolta Elvis Presley Nicolas Cage Chuck Norris Dallas (sorozat) Michael Jackson Csupasz pisztoly Depeche Mode Charlie angyalai Lisa Marie Presley James Bond-filmek Tom Jones Priscilla Presley
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Férjével kislányként, egy katonai bázison ismerkedett meg, volt Michael Jackson és Nicolas Cage anyósa is, és ő ihlette a Depeche Mode egyik leghíresebb számát. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 75. születésnapját ünneplő Priscilla Presley kapcsán.

1.

Priscilla Ann Wagner néven született 1945. május 24-én, a keresztnevét pedig a korszak híres színésznője, Priscilla Lane után kapta.

2.

Mindössze hat hónapos volt, amikor az édesapja, James Wagner meghalt egy repülőgép-szerencsétlenségben. Az édesanyja második férje, Paul Beaulieu nevelte fel.

Ma 75 éves Priscilla Presley Forrás: Getty Images/ Archuleta/Paul Archuleta

3.

Az édesapja révén német, anyai ágon pedig norvég, angol, skót és ír vér is csörgedezik az ereiben.

4.

Mindössze tizennégy éves volt, amikor találkozott Elvis Presleyvel, méghozzá egy meglehetősen szokatlan helyen, egy németországi katonai bázison. A nevelőapja és Elvis is ott töltötte épp a katonai szolgálatát.

5.

Noha az apja eleinte próbálta tiltani tőle az énekes szupersztárt, semmi sem állhatott a szerelmesek közé. Rövidesen már egy párt alkottak, majd nyolcévnyi kapcsolat után, 1967-ben össze is házasodtak.

Priscilla Presley és Elvis esküvői fotója Forrás: Getty Images/Keystone

6.

A házasság összesen hat évig tartott, és egy gyermek született belőle: Lisa Marie Presley. A lánya későbbi kalandos szerelmi életének köszönhetően pedig Priscilla Presley elmondhatja magáról, hogy volt Michael Jackson és Nicolas Cage anyósa is.

7.

Elvis Presley mozifilmjeinek nagyhatalmú producere, Hal B. Wallis szerződést akart kínálni Priscillának is, meglátva benne a sztárpotenciált. Elvis azonban ebbe nem ment bele, mert egyáltalán nem tetszett neki az ötlet, hogy a feleségének önálló karrierje legyen, sőt hogy a háziasszonyi teendőin kívül bármi másba komolyabban belefogjon.

8.

Priscilla így a házasságuk éveiben olyan hobbiknak hódolt, mint például az Amerikában ekkor divatba jövő karate. Az egyik tanára pedig maga Chuck Norris volt.

9.

A színészi karrierje mindössze tizenhárom filmet számlál, és igazából két kiemelkedő tétel található rajta a nyolcvanas évek végéről és a kilencvenes évek elejéről: a Dallas tévésorozat és a Csupasz pisztoly-filmek.

10.

Hogy nem játszott sokkal több filmben és sorozatban, az leginkább rajta múlt, hiszen visszautasította például a Charlie angyalai egyik főszerepét és a Halálvágta című James Bond-filmet, de a Dallast is ő hagyta ott amiatt, mert nem volt elégedett a forgatókönyvvel és a karaktere sorsának tervezett alakulásával.

11.

A nyolcvanas évek második fele óta üzletasszonyként is tevékenykedik, a legsikeresebben a saját parfümmárkáival.

12.

A Depeche Mode egyik leghíresebb dalát, a Personal Jesust ő ihlette, egészen pontosan az Elvis és én című önéletrajzi könyve.

13.

Eredetileg római katolikus, de a hetvenes évek végén John Travolta megismertette a szcientológiával, aminek egy ideig elkötelezett követőjévé lett. Az elmúlt években felröppentek hírek arról, hogy otthagyta az egyházat, de ezt ő maga nem erősítette meg.

14.

Romantikus alkat, legalábbis a kedvenc filmjei mindenképp erre utalnak: a Doktor Zsivágó és az Elfújta a szél a két örök favoritja.

15.

A romantikának pedig idős korában sem fordított hátat, hetvenkét évesen, 2017-ben jött össze egy másik világsztár énekessel, Tom Jones-szal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.