Hazánkban a járvány lecsengésével már újranyitottak a mozik, de Amerikában még nem, ez pedig azzal jár, hogy a legnagyobb hollywoodi szuperprodukciók bemutatóira még várnunk kell egy darabig. Helyettük viszont érkeznek sorban a kisebb, európai, sőt hazai filmek a mozikba, ahogyan természetesen sorozatfronton sem áll meg az élet. Összegyűjtöttük a legígéretesebb júliusi premiereket.

Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomábanHazai mozis premier: 07.02.

Az utóbbi években szerencsére újra régi dicsőségének fényében tündököl a hazai természetfilmezés, ennek gyümölcseit pedig a mozikban is élvezhettük néhányszor. A Vad Balaton, a Vad Szigetköz és a Vad Kunság alkotói új filmjükben az Északi-középhegység gazdag élővilágának nyomába erednek a kamerájukkal, kitüntetett figyelemmel kísérve a címbeli „fantomot", a rejtőzködő életmódja miatt rendkívül nehezen lencsevégre kapható hiúzt, amely nemrég újra feltűnt a hazai vadvilágban.

Ava (Ava)Hazai mozis premier: 07.02.

Jessica Chastain, John Malkovich, Colin Farrell, Geena Davis – igazi sztárgárda vonul fel ebben az akciódús thrillerben, melynek halálosan gyönyörű bérgyilkosnő főhőse egy balul sikerült akció után már a saját túléléséért kell, hogy küzdjön korábbi megbízói és kollégái ellenében.

Hogyan legyél jó feleség (La bonne épouse)Hazai mozis premier: 07.09.

Tanmese a női emancipációról és franciásan könnyed humorú komédia egyszerre Juliette Binoche új filmje, melynek főhőse egész életében csak jó feleség szeretett volna lenni, és a fiatal lányokat is erre tanította. Amikor azonban a férje hirtelen meghal, és csődbe megy az iskolájuk, szembe kell néznie, milyen más kihívások és lehetőségek várják még őt az életben.

Kvíz (Quiz)Hazai tévés premier: 07.11. (HBO GO)

Valós történetből készült az HBO új minisorozata, a brit televíziózás egyik legnagyobb összegű, és legnagyobb botrányát kiváltó kvíznyereményének sztorijából. A szimpatikus játékos csodával határos módon hazavitt fődíjának milliók örültek a képernyők előtt, amíg ki nem derült, hogy a megnyeréséhez valószínűleg szükség volt a nézőtéren helyet foglaló feleség cseles jelzéseire is.

Medvevilág Szicíliában (La famosa invasione degli orsi in Sicilia)Hazai mozis premier: 07.16.

A legkisebbek sem maradnak mozifilm nélkül az újranyitás után, ráadásul egy igencsak különleges mesefilm vár rájuk a nézőtéren. A Medvevilág Szicíliában a XX. századi európai irodalom egyik legjelentősebb gyerekkönyve, az olasz Dino Buzzati varázslatos alkotása. Akik pedig most animációs filmre álmodták ezt a történetet, azok a néhány éve méltán körülrajongott rajzfilm, A vörös teknős alkotói, ráadásul mindezt magyar segítséggel, a Kecskeméti Animációs Stúdióval együttműködve tették.