Jessica Chastain sorozat Colin Farrell Medvevilág Szicíliában Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában mozi John Malkovich magazin Geena Davis Ava (film) kvíz premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazánkban a járvány lecsengésével már újranyitottak a mozik, de Amerikában még nem, ez pedig azzal jár, hogy a legnagyobb hollywoodi szuperprodukciók bemutatóira még várnunk kell egy darabig. Helyettük viszont érkeznek sorban a kisebb, európai, sőt hazai filmek a mozikba, ahogyan természetesen sorozatfronton sem áll meg az élet. Összegyűjtöttük a legígéretesebb júliusi premiereket.

Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában

Hazai mozis premier: 07.02.

Az utóbbi években szerencsére újra régi dicsőségének fényében tündököl a hazai természetfilmezés, ennek gyümölcseit pedig a mozikban is élvezhettük néhányszor. A Vad Balaton, a Vad Szigetköz és a Vad Kunság alkotói új filmjükben az Északi-középhegység gazdag élővilágának nyomába erednek a kamerájukkal, kitüntetett figyelemmel kísérve a címbeli „fantomot", a rejtőzködő életmódja miatt rendkívül nehezen lencsevégre kapható hiúzt, amely nemrég újra feltűnt a hazai vadvilágban.

Ava (Ava)

Hazai mozis premier: 07.02.

Jessica Chastain, John Malkovich, Colin Farrell, Geena Davis – igazi sztárgárda vonul fel ebben az akciódús thrillerben, melynek halálosan gyönyörű bérgyilkosnő főhőse egy balul sikerült akció után már a saját túléléséért kell, hogy küzdjön korábbi megbízói és kollégái ellenében.

Hogyan legyél jó feleség (La bonne épouse)

Hazai mozis premier: 07.09.

Tanmese a női emancipációról és franciásan könnyed humorú komédia egyszerre Juliette Binoche új filmje, melynek főhőse egész életében csak jó feleség szeretett volna lenni, és a fiatal lányokat is erre tanította. Amikor azonban a férje hirtelen meghal, és csődbe megy az iskolájuk, szembe kell néznie, milyen más kihívások és lehetőségek várják még őt az életben.

Kvíz (Quiz)

Hazai tévés premier: 07.11. (HBO GO)

Valós történetből készült az HBO új minisorozata, a brit televíziózás egyik legnagyobb összegű, és legnagyobb botrányát kiváltó kvíznyereményének sztorijából. A szimpatikus játékos csodával határos módon hazavitt fődíjának milliók örültek a képernyők előtt, amíg ki nem derült, hogy a megnyeréséhez valószínűleg szükség volt a nézőtéren helyet foglaló feleség cseles jelzéseire is.

Medvevilág Szicíliában (La famosa invasione degli orsi in Sicilia)

Hazai mozis premier: 07.16.

A legkisebbek sem maradnak mozifilm nélkül az újranyitás után, ráadásul egy igencsak különleges mesefilm vár rájuk a nézőtéren. A Medvevilág Szicíliában a XX. századi európai irodalom egyik legjelentősebb gyerekkönyve, az olasz Dino Buzzati varázslatos alkotása. Akik pedig most animációs filmre álmodták ezt a történetet, azok a néhány éve méltán körülrajongott rajzfilm, A vörös teknős alkotói, ráadásul mindezt magyar segítséggel, a Kecskeméti Animációs Stúdióval együttműködve tették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.