Elhunyt a világhírű rajzfilmsorozat, a Scooby-Doo alkotója

Forrás: Shutterstock -
halál gyász Ken Spears producer Scooby-Doo alkotó MTI rajzfilmsorozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt 82 éves korában Ken Spears amerikai producer, forgatókönyvíró, vágó, a Scooby-Doo rajzfilmsorozat egyik alkotója.

A világhírű figurák kitalálója pénteken halt meg a Lewy-testes demencia egy szövődménye következtében - írta hétfői kiadásában a Variety.com Kevin Spearsre, a producer fiára hivatkozva.
Spears alkotótársa, Joe Ruby idén augusztusban, 87 évesen hunyt el - írja az MTI.

Meghalt Ken Spears, a Scooby-Doo rajzfilmsorozat alkotója Forrás: Hanna-Barbera Productions

"Ken szellemessége, történetmesélése, családjához való ragaszkodása, erős munkaerkölcse mindig élni fog az emlékezetünkben" - mondta Kevin Spears.

Ken Spears Los Angelesben született és nőtt fel. Barátságot kötött William Hanna rajzfilmproducer fiával, később a Hanna-Barbera produkciós cégnél kezdett dolgozni hangmérnökként. Itt ismerkedett meg Joe Rubyval.

A Scooby-Doo, merre vagy? 1969-ben indult a Hanna-Barbera produkciójaként a CBS tévécsatornán, ahol 1976-ig futott, számos film és sok újabb sorozat készült a nyomán.

"Attól féltünk, nem tart tovább egy évadnál" - emlékezett vissza Spears később.
Ruby, Spears és Takamoto Ivao rajzolótársuk többféle variációt is kipróbált - volt olyan is, ahol a szereplők rockegyüttesben játszottak -, mielőtt a négy tini, Fred, Diána, Vilma, Bozont és kutyájuk, Scooby-Doo megjelent volna a képernyőn.

1977-ben Spears és Ruby saját stúdiót hoztak létre, számos animációs sorozat - Superman, Alvin és a mókusok - fűződik a nevükhöz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.