Road to Avonlea Sara Stanley Váratlan utazás magazin Sarah Polley
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki kedvence volt a kanadai sorozat, a Váratlan utazás. Az utolsó évadot 1996-ban vetítették a tévék, ám a szereplőkről nem sokat hallottunk azóta. Utánajártunk, hogyan él és milyen most Sarah Stanley, Felicity King, Felix King, Gus Pike, Olivia King, Alec King, Janet King és Jasper Dale.

Sarah Polley - Sarah Stanley

Sarah Polley játszotta a sorozat főszereplőjét, a kis Sara Stanley-t, aki édesapja kétes jogi ügyei miatt nagynénjéhez, Hetty Kinghez utazik Avonlea-be. Sarah karrierje a Váratlan utazással indult, majd 2009-ben szerepelt Jared Leto oldalán a Mr. Nobody-ban. Utolsó szerepét 2010-ben vállalta a Trigger című drámában. A szőke szépség ezután a kamera másik oldalát választotta, filmrendező lett. 2006-ban az Egyre távolabb című filmjéért Oscar-díjra is jelölték a Legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában. 2012-ben ismét nagy sikert ért el az Apáim története című dokumentumfilmmel, 24 díjat zsebelt be az alkotással. A 41 éves Sarah jelenleg Torontóban él második férjével és két kislányával.

Sarah Polley - Sarah Stanley Forrás: CBC, Getty Images

Gema Zamprogna - Felicity King

A King család legidősebb és legszemtelenebb gyermekét, a Felicity-t alakító Gema Zamprogna idén 44 éves. Mondhatni elfordult a színészettől, pár epizódszerepet vállalt csak a Váratlan utazás után. Művészi vénáját máshogyan kamatoztatja: férjével - akitől három gyermeke született - pilatesstúdiót alapított, valamint színészetet és táncot tanít.

Gema Zamprogna - Felicity King Forrás: CBC, Facebook/Road To Avonlea

Zachary Bennett - Felix King

Zachary Bennett, aki idén töltötte be negyvenedik életévét, a Váratlan utazás után is a színészi pályán maradt Kanadában. Folyamatosan dolgozik, több tévésorozatban és játékfilmben is szerepelt. 2004-ben egy indie rock bandát alapított Yonder néven, 2008-ban azonban átkeresztelték magukat Tin Star Orphans-ra, aminek mai napig a gitárosa és énekese. 2012-ben feleségül vette szerelmét, Meaghan Denomme-ot, aki Zachary ügynökének asszisztense volt.

Zachary Bennett - Felix King Forrás: CBC, imdb.com/Shaun Benson

Michael Mahonen - Gus Pike

Az 56 éves Michael Mahonen már a Váratlan utazás előtt is sikeres színész volt, és a sorozat után is a pályán maradt, filmekben és tévéműsorokban is szerepelt. Legnagyobb sikereit a Homokvihar című filmmel érte el, melyet ő írt és rendezett. 29 díjat zsebelt be az alkotással. Mahonnen már több mint tíz éve a Requisite Films filmgyártó cég elnöke és kreatív igazgatója. Magánéletéről semmit sem tudni.

Michael Mahonen - Gus Pike Forrás: CBC, Facebook/Michael Mahonen

Mag Ruffman - Olivia King

Mag Ruffman már 63 éves, de megőrizte fiatalos lendületét és sugárzó szépségét. A színésznő a Váratlan utazás sikerei után is a pályán maradt, több sorozatban, filmben és színházi darabban szerepelt, valamint szinkronszínészként is dolgozik.Több mint 30 éve Daniel Hunter házastársa, akivel sokszor együtt is dolgoznak.

Mag Ruffman - Olivia King Forrás: CBC, Facebook/ToolGirl Mag Ruffman

Cedric Smith - Alec King

Cedric Smith 77 éves, utoljára 2014-ben vállalt filmszerepet A The Christmas Switch. című filmben. Egy fia született 1993-ban, Darcy Montgomery Smith.

Cedric Smith - Alec King Forrás: CBC, ITN Distribution

Lally Cadeau - Janet King

Lally Cadeau, születési nevén Alice Mary Cadeau 72 éves. A Váratlan utazás után is a tévében maradt aktív, számtalan sorozatban és tévéfilmben szerepelt. 2018-ban megözvegyült, férjével két fiút neveltek fel, ám a színésznőnek van egy idősebb lánya is az előző kapcsolatából.

Lally Cadeau - Janet King Forrás: CBC, Facebook/Lally Cadeau Design

R.H. Thomson - Jasper Dale

A Váratlan utazás kissé szórakozott feltalálóját, Jasper Dale-t alakító R.H. Thomson a 73. életévét tapossa, és jelenleg is aktív színész. A Netflix sorozatában, a nagy sikerrel futó Anne with an E (az Anne a Zöld Oromból remake-je) című sorozatban ő játszotta Matthew Cuthbertet. Thomson házas, két felnőtt fiú édesapja.

R.H. Thomson - Jasper Dale Forrás: CBC, Getty Images

A Hetty Kinget játszó Jackie Burroughs 2010-ben elhunyt, halálát gyomorrák okozta. Súlyos betegsége után békésen távozott családja és barátai körében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.