Így néztek ki valójában a Titanic megfilmesített szereplői - Fotók a színészekről és az eredeti utasokról

Forrás: 20th Century Fox, Getty Images -
Titanic színész utasok valóság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Titanic című film megjelenése 1997-ben óriási port kavart és azóta is töretlenül vezeti a romantikus filmek listáját. A Leo és Kate románcával átitatott tragikus történet sokakat megrendített. A film alkotói igyekeztek minél korhűbben és valóságosabban megalkotni a Titanic tragédiáját. Az eredeti víz alól felhozott leletek mellett a szereplőket is próbálták nagyon hasonlóan ábrázolni. Ezeket mutatjuk meg most.

1912. április 11-én indult útjának fedélzetén 1316 utassal és 891 fős legénységgel a Titanic nevű hajó, ami korának legnagyobb utasszállítója óceánjárója volt. Hatalmas hírverés és népszerűség övezte a luxusgőzöst. A hajó 1912. április 11-én, délután 2 órakor hagyta el utolsó állomáspontját, Queenstownt, majd április 14-én, vasárnap 23:40-kor jéghegynek ütközött és április 15-én, hétfőn, hajnali 2:20-kor, az ütközés után alig két és fél órával az elsüllyeszthetetlennek tartott hajó kettétörve elsüllyedt.

Az áldozatok pontos száma máig vitatott, a különböző szakértői csoportok eltérő adatokat közöltek. Az amerikaiak szerint 1517, míg a britek szerint 1490 halálos áldozatról beszélnek.

Az 1997-ben bemutatott Titanic című film Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével hatalmas sikert aratott. Az alkotók hűen ábrázolták a luxusgőzöst, rekonstruálták a balesetet és még a kiragadott szereplőket is a megtévesztésig hasonlóan ábrázolták.

Jack Dawson és Rose karakterét az alkotók fiktív szereplőkként írták meg Forrás: AFP

Jack Dawson és Rose karakterét az alkotók fiktív szereplőkként írták meg, majd végül kiderült, hogy valóban volt egy Jack Dawson nevű utas is a fedélzeten, aki valóban elhunyt a balesetben.

Rose karaktere tényleg kitaláció csupán, ám jó néhány filmbéli szereplő valóban az utasok között volt 1912-ben.

Nézzük is meg, mennyire hasonlítottak egymásra a valódi utasok és az őket megformáló színészek.

Margaret Brown

Margaret a filmben egy újgazdag asszonyt játszott, aki nagyon kedves volt Jack Dawsonnal és még a fia egyik öltönyét is kölcsön adta neki az úri vacsorához. Margaret a filmben és a valóságban is túlélte e Titanic-katasztrófát. Margaret amerikai emberjogi aktivista, szüfrazsett volt, akit gyakran illetnek "elsüllyeszthetetlen Molly Brown" néven.

Margaret Brown a filmben (bal oldal) és a valódi utas (jobb oldal) akiről mintázták Forrás: 20th Century Fox, Wikipedia

Edward Smith kapitány

A filmben és a valóságban is Edward Smith volt a kapitány a jéghegybe csapódás éjszakáján. A 62 éves kapitány évekkel korábban a tragédia előtt azt nyilatkozta, hogy nem tud olyan okot, ami miatt elsüllyedhetne a hajó. Ő volt a White Star Line vállalat legtapasztaltabb kapitánya, 40 évvel a háta mögött. Mindenki hősként tekint rá a tragédia óta.

Edward Smith kapitány a filmben (bal oldal) és a Titanic valódi kapitánya (jobb oldal) Forrás: 20th Century Fox, Getty Images

Joseph Bruce Ismay

Bruce volt a White Star Line vállalat elnöke és vezetője. Ő alkotta meg a Titanicot, mivel le akarta győzni vetélytársait. Egy óriási hibát követett el, a mentőcsónakok számát lecsökkentette 46-ról 18-ra, így alig párszáz embert tudtak mindössze kimenekíteni a süllyedés előtt.

A férfi túlélte a balesetet, mivel ő foglalta el az utolsó helyet a mentőcsónakban. Élete ezek után nem volt felhőtlen, ugyanis őt okolták a Titanic katasztrófája miatt, és amiért beült a csónakba, még gyávának is nevezték.

Joseph Bruce Ismay a filmben (bal oldal) és a valódi utas (jobb oldal) akiről mintázták Forrás: 20th Century Fox, Getty Images

Ida és Isidor Straus

Ki ne emlékezne a film egyik legszívszaggatóbb jelentére, amikor az idős házaspár összebújva egy ágyon várja a halált, miközben esnek le körülöttük a tárgyak és megtelik a kabin vízzel...

A valóságban Isidor a Titanic tisztje volt, akit szerető felesége elkísért az útra. Korukból adódóan a mentőcsónakba akarták őket tenni, ám a férfi segíteni akart a bajba jutottakon, kedvese pedig őt nem szerette volna magára hagyni. Így az idős pár, bár nem a kabinjukban, de valóban kéz a kézben haltak meg a hajó fedélzetén.

Ida és Isidor Straus a filmben (bal oldal) és a valódi házaspár (jobb oldal) akikről mintázták őket Forrás: 20th Century Fox, Wikipedia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.