Golden Globe: magyar idő szerint hétfő hajnalban tartják a rangos díjátadót

Forrás: Getty Images/2009 Getty Images/Frazer Harrison -
Golden Globe filmvilág díjátadó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyar idő szerint hétfőn hajnalban rendezik meg két helyszínen, New Yorkban és Los Angelesben a Golden Globe-díjak virtuális díjátadó gáláját.

Az idei Golden Globe a pandémia miatt más lesz, mint az eddigiek. 2021-ben elmarad a vörös szőnyeges bevonulás és a sztároknak szervezett gála vacsora is. Viszont idén két helyszínen, Los Angelesben és New Yorkban rendezik meg a neves eseményt. Tina Fey New Yorkban, Amy Poehler pedig Beverly Hillsben lesz az NBC televízión közvetített műsor házigazdája.

A díjakat átadó színészek közül néhány - köztük Michael Douglas és felesége, Catherine Zeta-Jones - személyesen is megjelenik majd a műsorban, de a jelöltek és díjazottak saját otthonukból, a világ különböző pontjairól kapcsolódnak az online gálához.

Magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezik meg a Golden Globe-díjátadót Forrás: Getty Images/2009 Getty Images/Frazer Harrison

A Golden Globe-díjakról döntő Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA) televíziós és filmes kategóriákban adja át díjait.
"A filmes és televíziós jelölések abszolút győztese idén a Netflix lett. A filmek közül a legtöbb, hat díjra a fekete-fehér Mank esélyes, amely a harmincas évek Hollywoodjából az Aranypolgár című filmklasszikus születését idézi fel. Öt jelölést kapott A chicagói 7-ek tárgyalása, négyet pedig a The Father, A nomádok földje és az Ígéretes fiatal nő. A televíziós jelöltek mezőnyét A korona hat jelöléssel vezeti, öt díjra esélyes a Schitt's Creek, négy-négy díjra az Ozark és a Tudhattad volna.
A

díjátadó magyar vonatkozása, hogy Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjének főszereplőjét, Vanessa Kirbyt a drámai filmek mezőnyében jelölték a legjobb színésznő díjára Viola Davis, Andra Day, Frances McDormand és Carey Mulligan társaságában" -

adta hírül az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.