A Korona két szereplője is elhozta a legjobb színésznek járó díjat - Íme 2021-es Golden Globe-gála díjazottjai

Forrás: instagram.com/emmalouisecorrin/ -
Golden Globe 2021 díjazottak Golden Globe-gála
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az online bejelentkező sztárokkal, a pandémia miatt virtuálisan megrendezett 78. Golden Globe-díjátadó ceremónia első filmes díjazottjai között volt Daniel Kaluuya és Aaron Sorkin helyi idő szerint vasárnap este.

A Golden Globe-gála két háziasszonya az ország két végéből: Tina Fey New Yorkból, az NBC székházából, Amy Poehler pedig a díjátadó hagyományos színhelyéről, a Beverly Hills-i Beverly Hilton szállodából jelentkezett be az NBC által közvetített műsorba.

Daniel Kaluuya a legjobb férfi mellékszereplő díját kapta a Judas and the Black Messiah című filmben nyújtott alakításáért. A színész szavait azonban először egy technikai hiba miatt nem lehetett hallani, amiért a díjátadásban közreműködő Laura Dern elnézést kért.

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) a legjobb forgatókönyv díját Aaron Sorkinnak adta A chicagói 7-ek tárgyalása című filmért, amit ő is rendezett.

A legjobb animációs film díját a Lelki ismeretek című Pixar-produkció nyerte, amelynek rendezője Pete Docter.

A korona kapta a legjobb drámasorozat, a Schitt's Creek pedig a legjobb vígjátéksorozat díját.
A brit királyi család életéről szóló A korona két szereplője, a Diana hercegnőt alakító Emma Corrin és a Károly herceget játszó Josh O'Connor a legjobb drámasorozatban játszó színésznő és színész trófeáját vitte el. Gillian Anderson ugyanennek a kategóriának a legjobb nőo mellékszereplője Margaret Thatcher megformálásáért.

A jobb napokat látott, kisvárosba költöző család életét bemutató Schitt's Creek-sorozat az utolsó évadával nyerte el a HFPA Golden Globe-díját. A sorozat sztárja, Catherine O'Hara a legjobb vígjátékszériában szereplő színésznő díját kapta.

A legjobb idegen nyelvű film díját a Lee Isaac Chung rendezte Minari című alkotás kapta, amely egy Amerikában letelepedő koreai családról szól.

Chadwick Boseman alakítását a Ma Rainey - A blues nagyasszonya című filmben a legjobb drámai színész Golden Globe-díjával ismerte el posztumusz a HFPA.
Boseman, a Fekete Párduc sztárja tavaly hunyt el rákbetegség következtében. A Ma Rainey - A blues nagyasszonya a sztár egyik utolsó filmje volt. A díjazottat Renée Zellweger jelentette be, az elismerést a színész özvegye, Taylor Simone Ledward fogadta. "Istennek köszönné meg. A szüleinek. Az elődeinek az útmutatásukért és az áldozatukért. Ő most valami szépet, valami inspirálót mondana" - hangsúlyozta az özvegy.

A díjátadó gálán Jodie Foster a legjobb női mellékszereplő elismerését kapta a The Mauritanian című filmben nyújtott játékáért.


A vezércsel című Netflix-produkció a legjobb limitált epizódszámú sorozat Golden Globe-ját nyerte el, és a sorozat főszereplét játszó Anya Taylor-Joy lett ennek a kategóriának a legjobb színésznője.


A 78. Golden Globe gála legnagyobb nyertese a Nomadland és a Borat Subsequent Moviefilm (Borat utólagos mozifilm). A mindkét alkotás díjat kapott a legjobb képért, a Nomadland a dráma kategóriában, a Borat Subsequent Moviefilm pedig a vígjáték/musical kategóriában. Különleges elismerésben részesült Chloe Zhao, a Nomadland rendezője. Ő lett az első nő, aki elnyerte a legjobb rendező díját 1984 óta, amikor Barbara Streisand győzedelmeskedett a Yentl című filmmel.

Vanesssa Kirby sajnos nem nyerte el a legjobb drámai színésznő díját a Mudruczó Kornél rendezte Pieces of a Womanben nyújtott alakításáért. A győztes ebben a kategóriában Andra Day, aki a The United States vs. Billie Holiday című filben való szereplésével győzte meg a zsűrit.

Mark Ruffalót az Ez minden, amit tudok című minisorozat színészeként díjazták az estén, John Boyega pedig a Kis fejsze című minisorozat mellékszereplőjeként kapott Golden Globe-ot.
A HFPA Cecil B. DeMille filmes életműdíjával Jane Fondát, a Carol Burnett televíziós életműdíjjal pedig Norman Leart tüntették ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.