Így néztek ki a 90-es évek sztárjai akkor, és így néznek ki most: nem mindenki merült a feledés homályába

Laura Linney Thora Birch Laura San Giacomo Edward Furlong magazin Billy Zane Robin Wright színészek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor régi filmeket nézünk, olykor elgondolkozunk azon, hogyan nézhetnek ki most azok a szereplők, főleg akkor, ha a benne játszó színészek azóta eltűntek a szemünk elől, vagy egyszerűen nem kaptak emlékezetes szerepet, esetleg fel sem ismerjük őket a kisebb alakításokban. Íme, néhány színész és színésznő, akik a 90-es évek nagy filmjeiben szerepeltek. Megmutatjuk, hogy néztek ki akkor, és hogy néznek ki most.

Edward Furlong – Amerikai história X, Danny

Edward Furlongra a legtöbben az Amerikai História X című drámából emlékeznek, ő alakította a Dannyt, vagyis Edward Norton öccsét, habár nem ez a film volt az első áttörése, hanem az 1991-es Terminátor 2, amelyben a fiatal John Connort játszotta. A színész mára szinte teljesen eltűnt a szemünk elől, a 2000-es években indult hanyatlásnak a karrierje, amihez drogproblémái is hozzájárultak. Azóta szinte kizárólag alacsony költségvetésű filmekben látható, vagy egy-egy sorozat mellékszereplőjeként.

Edward Furlong – Amerikai história X, Danny Forrás: New Line Cinema, Getty Images

Billy Zane – Titanic, Rose vőlegénye

A színész habár nagy filmekben szerepelt, valamiért még sem sikerült teljesen megmaradnia az emberek emlékezetében. Játszott a Vissza a jövőbe trilógia első részében, de Nicole Kidman mellett is a Halálos nyugalom című thrillerben. A legtöbben azonban a Titanicból emlékeznek a színészre, amelyben Rose vőlegényét alakította, azt a személyt, aki a főhősök szerelme közé áll. A ma már 55 éves színész jelenleg is aktív, de nagy alakítást nem igazán láthattunk tőle.

Billy Zane – Titanic, Rose vőlegénye Forrás: 20th Century Fox, Getty Images

Laura Linney – Truman show, Truman felesége

Laura Linney nem panaszkodhat, komoly és fontos szerepeket kapott már a karrierje kezdetén is, és ez azóta sem változott. Az első nagy áttörését a Legbelső félelem című thrillernek köszönheti, amelyben Richard Gere-rel szerepel. Nem sokkal ezután lehetett látni a Truman show-ban, Jim Carrey feleségeként. A színésznő azóta sem tűnt el, legutóbb az Ozark című sorozatban láthattuk.

Laura Linney – Truman show, Truman felesége Forrás: Paramount Pictures, Getty Images

Robin Wright – Forrest Gump, Forrest szerelme

A Golden Globe-díjas amerikai színésznő a Kártyavár című drámasorozattal vált ismét ismertté, amelyben Claire Underwood karakterét alakította. Nem ez volt az áttörése, de csak az igazán nagy rajongók ismerték fel, hogy bizony ő játszotta Forrest Gump szerelmét is az 1994-es, azóta már kultikussá vált filmben. Robin Wright azóta is aktív, szerepelt a Wonder Womanben, és a a Szárnyas fejvadász 2049-ben is. Ráadásul ő az egyik legjobban fizetett színésznő, a Kártyavárért epizódonként körülbelül 500 ezer dollárt keresett.

Robin Wright – Forrest Gump, Forrest szerelme Forrás: Paramount Pictures, Getty Images

Thora Birch – Amerikai szépség, Lester Burnham lánya

Gyerekként indult Thora karrierje, mindössze 6 éves volt, amikor élete első filmjében szerepelt, amit továbbiak követtek. Ezek azonban nem hoztak igazi áttörést számára, de arra sem kellett sokáig várnia. 1999-ben az Amerikai szépség szerepe, amelyben a főszereplő, Kevin Spacey lányát alakítja, már elismerést hozott neki. Teljesen kihasználni azonban nem tudta az így kapott figyelmet, 2012-től rövid szünetet tartott a karrierjében, majd többnyire független filmekben szerepelt, de később feltűnt a The Walking Dead 10. évadában.

Thora Birch – Amerikai szépség, Lester Burnham lánya Forrás: DreamWorks Pictures, Getty Images

Laura San Giacomo — Micsoda nő!, Kit De Luca, vagyis Vivian barátnője

Aki látta a Micsoda nő! című filmet, az nem feledkezik meg Kitről sem, pedig nem volt főszereplő. Habár ezzel az alakításával örökké az emlékezetünkben él a színésznő, igazán nagy szerepeket nem kapott, hibába hozott elismerést számára Kit szerepe. A most 58 éves színésznő azért azóta is aktív, feltűnt az NCIS-ben, Stephen Kint: Végítélet című minisorozatában és játszott az Édes fiam című filmdrámában is.

Laura San Giacomo — Micsoda nő!, Kit De Luca, vagyis Vivian barátnője Forrás: Touchstone Pictures, Getty Images

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.