védettségi igazolvány oltásellenesség Foo Fighters koncert tüntetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Foo Fighters frontembere és Dave Grohl, a Nirvana egykori dobosa 600 ember előtt lépett fel a kaliforniai Agoura Hillsben található Canyon Club-ban. A koncerten azonban csak azok vehettek részt, akik be voltak oltva, ami nagy felháborodást keltett. 

Nagy felháborodást váltott ki Kaliforniában, hogy csak azokat engedték be a Foo Fighters koncertjére, akik mindkét koronavírus elleni védőoltásukat megkapták. A szabályozás hatalmas felháborodást váltott ki az oltásellenesek körében, akik hangot is adtak ennek és tüntetést szerveztek a koncert helyszínére - írja a Los Angeles Times.

- nyilatkozta az egyik tüntető, miközben az oltási politikát "modern szegregációként" jellemezte. A tüntetésről közzétett fotókon a résztvevők polgárjogi aktivistákhoz hasonlítják magukat, akik a "modernkori diszkrimináció" ellen küzdenek.

Ahogy Magyarországon, Kaliforniában is az a cél, hogy minél többen beoltassák magukat a koronavírus elleni vakcinával, hisz ezzel tudjuk leginkább megfékezni a vírus terjedését. Bár sikerült visszaszorítani a koronavírus-járványt, még nem nyugodhatunk meg, hisz aki nincs beoltva, továbbra is veszélyben van és másokat is veszélyeztet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.