A Foo Fighters frontembere és Dave Grohl, a Nirvana egykori dobosa 600 ember előtt lépett fel a kaliforniai Agoura Hillsben található Canyon Club-ban. A koncerten azonban csak azok vehettek részt, akik be voltak oltva, ami nagy felháborodást keltett. 

Nagy felháborodást váltott ki Kaliforniában, hogy csak azokat engedték be a Foo Fighters koncertjére, akik mindkét koronavírus elleni védőoltásukat megkapták. A szabályozás hatalmas felháborodást váltott ki az oltásellenesek körében, akik hangot is adtak ennek és tüntetést szerveztek a koncert helyszínére - írja a Los Angeles Times.

Akiknek egészséges immunrendszerünk van, azoknak ugyanúgy élvezniük kellene ezeket a szabadságjogokat, mint bárki másnak"

- nyilatkozta az egyik tüntető, miközben az oltási politikát "modern szegregációként" jellemezte. A tüntetésről közzétett fotókon a résztvevők polgárjogi aktivistákhoz hasonlítják magukat, akik a "modernkori diszkrimináció" ellen küzdenek.

Ahogy Magyarországon, Kaliforniában is az a cél, hogy minél többen beoltassák magukat a koronavírus elleni vakcinával, hisz ezzel tudjuk leginkább megfékezni a vírus terjedését. Bár sikerült visszaszorítani a koronavírus-járványt, még nem nyugodhatunk meg, hisz aki nincs beoltva, továbbra is veszélyben van és másokat is veszélyeztet.