Fontos üzenetet hordoz a film, amiben Dietz Gusztáv játssza a főszerepet

Forrás: Mozinet -
üzenet főszerep Karlovy Vary Karlovy Vary-i filmfesztivál Dietz Guszti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyilvánosságra hozták az augusztus végi Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programját. Közép-Európa legnépszerűbb és egyetlen „A kategóriás" fesztiválja meghívta Kis Hajni első mozifilmjét, a magyar-szlovák koprodukcióban készült Külön falkát.

A szívszorító és felemelő apa-lánya kapcsolatról szóló film szeptember 30-tól lesz látható Magyarországon a Mozinet forgalmazásában.

Az augusztus 20-28 között megrendezésre kerülő 55. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programját idén is mintegy 2000 benevezett alkotásból állították össze. Kis Hajni filmjének az „East of the West" című versenyprogramban lesz a világpremierje, és szeptember 30-tól a magyar és szlovák mozik is műsorra tűzik.

Jelenet a Külön falka című filmből Forrás: Mozinet

A Külön falka történetében a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket.

Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta.

A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

A majdnem egy évig tartó szereplőválogatás során közel 1500 kislányt és 400 férfit néztek meg az alkotók a főszerepekre: az apát alakító Dietz Gusztáv egykori grappling-küzdősport világbajnok, a kislányt Horváth Zorka játssza. Mindkettőjüknek a Külön falka volt az első mozifilmes kalandja.

A magyar-szlovák koprodukcióban készült Külön falkát egyébként Budapesten forgatták, a forgatókönyvet a rendező Szántó Fannival közösen jegyzi - írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.