50 éves lett Hollywood átváltozóművész szépfiúja – 7 film, amit látnod kell Jared Letotól

színész magazin Jared Leto születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen, de már félszázadik születésnapját ünnepli Hollywood legáthatóbb kék tekintetének birtokosa, a nemcsak Oscar-díjas színészként és igazi filmes kamélonként, de rocksztárként is tündöklő Jared Leto. A jeles alkalomból összegyűjtöttük azt a 7 filmet, amiben leginkább megcsodálhatod a tehetségét.

Rekviem egy álomért (2000)

Jared Leto karrierjének nagy áttörését ennek a megrázó és kultikussá váló drogfilmnek a főszerepe hozta el, amiben Jennifer Connelly-vel alakítottak olyan fiatal párt, akik együtt süllyednek egyre mélyebbre a függőség poklába.

Chapter 27 (2007)

Leto híres arról, hogy milyen elképesztő átváltozásokra képes egy-egy szerep kedvéért, és a Chapter 27-ben valóban szinte felismerhetetlen minden smink és maszk nélkül is. Ezt úgy érte el, hogy John Lennon gyilkosának megformálása érdekében kórosan elhízott, megváltoztatta a beszédmódját, a gesztusait és a mozgását is. A tragikus gyilkosságot megelőző három nap története a filmben így igazi hidegrázós élmény lett.

Mielőtt meghaltam (2013)

Ismét egy elképesztő átalakulás, de itt pedig kórosan soványra fogyott le az AIDS-ben szenvedő transz nő karaktere kedvéért Leto, és ez még csak az egyik volt a szerep látványos vonatkozásai közül. A filmben lehetetlennek bizonyult nem nőként nézni rá, ezt pedig még a homofób főszereplőt (Matthew McConaughey) is megérintette, az Oscar-díjat odaítélő bizottságot nem kevésbé.

Suicide Squad – Az öngyilkos osztag (2016)

Joker karaktere a filmtörténet egyik leghíresebb és legikonikusabb gonosztevője, akit több fantasztikus színész is eljátszott már emlékezetes módon. Jared Leto is hozzátette a maga nem kevésbé hatásos változatát a kánonhoz, és könnyen lehet, hogy ebben a szerepben még további filmekben is visszatér majd.

Szárnyas fejvadász 2049 (2017)

A 2010-es évek egyik legnagyszerűbb sci-fijében mellékszerep jutott a születésnaposunknak, de az annál emlékezetesebbre sikerült. A vak hatalmasság, Niander Wallace a történet nagy titkaira derít fényt, amikor elárulja a terveit a tökéletesen élethű, és egymással szaporítható replikánsok, azaz mesterséges emberek kapcsán.

A Gucci-ház (2021)

Még fut a mozikban a legutóbbi Jared Leto-film, amiben a legendás divatházat működtető família egyik tagjaként látható – már ha valaki fel tudja ismerni a kopasz, krumpliorrú olasz Paolo Guccit játszva. És még ez is jól áll neki!

Morbius (2022)

Szerencsére a következő Leto-mozira sem kell sokat várnunk, hiszen már januárban érkezik a szuperhősös szuperprodukció Morbius, amiben ráadásul főszerepet játszik. Méghozzá egy olyan orvost, aki a halálos betegségére keres gyógyírt, amikor viszont megtalálja, az nemcsak egészséget, de természetfeletti képességeket is hoz számára. Sőt, valami többet, valami veszélyesen sötétet is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.