Több száz beteg gyerek kívánságait teljesítette John Cena – 9 érdekesség a 45 éves sztárról

pankrátor portré DC Peacemaker John Cena sztár születésnap szuperhős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
45. születésnapját ünnepli John Cena, aki profi pankrátorból lett Hollywood egyik új kedvence, és akinek az élete és karrierje számos érdekességet rejt. Mutatjuk is, miket!

A neve olasz eredetű.


A vezetékneve azt jelenti olaszul, hogy „vacsora", és apai oldalon tényleg Itáliából vándoroltak ki a felmenői. Anyai ágon angolok és francia-kanadaiaik az ősei. A vezetéknevét viszont nem olaszosan kiejtve használja (ez esetben 'Cséna' lenne), hanem angolosan, így 'Szína'-nak kell mondani.

Lenyűgöző testi adottságait több sportban is kamatoztatta.


Az egyetemen az amerikai foci sztárja volt, később testépítő karrierbe kezdett, majd profi pankrátorként vált idővel a sportág legendás alakjává. 185 centiméteres magasságához 114 kiló csupa izom társul.

A szinkron az egyik szívügye.


Mielőtt híressé vált volna, többek között limuzinsofőrként és beugró szinkronszínészként is dolgozott. A szinkronizálás azóta is a szívügye maradt, és olyan filmekben és sorozatokban kölcsönözte az animált szereplőknek a hangját, mint a Dolittle, a Ferdinánd, a Dallas & Robo, vagy A tini nindzsa teknőcök felemelkedése.

Rapperként is próbálkozott.


Már pankrátor korszakában is hozzá tartozott az imidzséhez az időnkénti rappelés és a rapper szerkók, de aztán tényleg kiadott egy albumot is ebben a műfajban, és más előadók egy-egy dalában azóta is közreműködik.

Forgatáson ismerte meg a feleségét.


Kétszer házasodott és háromszor volt eljegyezve. 2009 és 2012 között a középiskolai szerelme, Elizabeth Huberdeau volt a felesége. 2017-ben eljegyezte a pankrátornő Nikki Bellát, de nem jutottak el a házasságig. Nem úgy, mint Shay Shariatzadeh-val, akit a Ne játssz a tűzzel című filmjének vancouveri forgatásán ismert meg, egy helyi üzletben.

Nem akar gyereket.


Több interjúban is kijelentette, hogy nem szeretne gyereket vállalni, mert a karrierjére összpontosít, és nem akar az a szülő lenni, aki nincs eleget jelen a gyereke életében.

A ma 45 éves John Cena nem szeretne gyereket vállalni Forrás: Getty Images/Dia Dipasupil

Szívesen teljesíti gyerekek kívánságait.


Több mint 650 teljesítéssel ő az első számú jótevő a Make-A-Wish alapítványnál, ahol súlyos betegségekkel küzdő gyerekek kívánságait gyűjtik össze.

A sportkocsik gyűjtése a hobbija.


Imád vezetni, és a kocsikat tekintve a gyűjtőszenvedélye is jelentős. Főként a klasszikus sportkocsikat keresi, melyekből már több mint két tucat van a birtokában, közöttük több olyan darab is, amelyből csak egyetlen példányt gyártottak.

Színészi karrierje épp most van a csúcson.


Legalábbis az eddigi csúcsán, hiszen ki tudja, mit hoz még a jövő! Az viszont bizonyos, hogy a bizarrul fordított értékrenddel bíró, a békéért gyilkoló komikus-félelmetes szuperhős, Peacemaker figurája nagyon bejött neki. Először a Suicide Squad mozifilmes csapatának tagjaként játszotta el, majd az idei év elején saját sorozatot is kapott, és nagy sikert aratott vele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.