Az erő legyen veled, hiszen ma ünneplik a Csillagok háborúja világnapját!

Star Wars Natalie Portman magazin Csillagok háborúja Harrison Ford
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rajongók milliói imádják a Csillagok háborúját, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a következő generáció legalább annyira szeresse a Star Wars-univerzumot, ahogy ők is szeretik. A filmsorozatot május 4-én világszerte ünnepelik, így összegyűjtöttünk 15 olyan tényt, érdekességet, melyekről biztosan nem hallottál eddig! 

... Az ébredő Erő forgatásán Harrison Ford eltörte a bokáját. J. J. Abrams szeretett volna segíteni neki, de végül a háta bánta. A rendező hátmerevítővel tért vissza a forgatásra, azonban egy szót sem szólt balesetéről.

... Az ewokokat hivatalosan sosem hívták így a Jedi visszatér című részben, azaz egyszer sem hangzik el, hogyan hívják ezeket a kicsi, szőrös lényeket. Elnevezésük csupán a forgatókönyvben, a film végén, és különböző promóciós anyagokban szerepelt, és innen lehetett tudni, hogy valójában kik vagy mik az ewokok.

... Orson Welles majdnem Darth Vader lett, de George Lucas, a rendező úgy gondolta, hogy a hangja túlságosan felismerhető lesz.

... Irvin Kershner A birodalom visszavág rendezését először passzolta, de George Lucas unszolására végül elvállalta.

... Natalie Portman sokáig úgy gondolta, hogy a karrierje majdnem tönkrement a Star Wars miatt, de a néhai rendező, Mike Nichols megmentette és kezeskedett érte.

Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© LucasFilm / Walt Disney Pictures/Lucasfilm / Walt Disney Pictures

... George Lucas visszautasította a 20th Century Fox kérését, amikor arra kérték, hogy A Jedi visszatér című részt keresztelje át A Jedi bosszújára. A döntését szimplán azzal indokolta, hogy a Jedik nem is álltak bosszút.

... 10 másodperc alatt eldőlt, hogy Peter Mayhew tökéletes lesz Chewbacca szerepére. A színész ekkor még ápolóként dolgozott, és bár nem minden a méret, a rendező rögtön tudta, hogy 220 centiméteres magasságával ő lesz a legalkalmasabb az óriáslény megformálására. A színész 2019-ben távozott az élők sorából.

Forrás: Photo12 via AFP/Archives du 7e Art/Lucasfilm/Lucasfilm

... Burgonya az űrben, avagy miből készültek A Birodalom visszavág aszteroidái? Számos szempontból legendásak, de a pletykák szerint krumpli és cipő alkotta a kisbolygókat.

... Luke Skywalkert eredetileg törpének, Han Solot pedig zöld bőrű, orr nélküli, kopoltyús szörnyetegnek képzelték el.

... R2-D2 hangjelzései egy babától származtak. A hangszerkesztő, Ben Burtt zsenialitása nem ismer határokat, hiszen számos szokatlan forrást felhasznált ahhoz, hogy létrehozze a Star Warshoz szükséges ikonikus hangeffektusokat.

... Yoda tekintete valószínűleg azért tűnhetett ismerősnek, mert szemeit Albert Einsteinéről mintázták. Frank Oz mindent megtett, hogy bábja a lehető legélethűbb legyen, és mi tagadás: pazar munkát végzett.

Forrás: Photo12 via AFP/Archives du 7e Art/Lucasfilm/Lucasfilm

... Egy másik érdekesség Yodáról, hogy vámpírfogakat viselt az egyik Sir Christopher Leevel folytatott harcban. Valójában ez egy mókás húzás volt, ugyanis enyhe utalás a színész Drakula szerepére.

... Jabba működtetésére hét bábjátékosra volt szükség.

... George Lukas eredetileg azt szerette volna, hogy a Star Wars hőse egy Starkiller nevű nő legyen. A karaktert végül Luke Starkillerre változtatta, amiből megszületett a lágyabb hangzású Luke Skywalker.

... A James Bond sztárja, Daniel Craig a 2015-ös „Star Wars: Az ébredő Erő" című filmben rohamosztagosként szerepelt. A színész jellegzetes vonásait a sisakja teljesen eltakarta, azonban hang alapján a szemfülesek így is könnyen felismerhetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.