Elhunyt Peter Mayhew, Chewbacca alakítója több Csillagok háborúja-filmben

Forrás: Fórum Hungary -
Peter Mayhew Chewbacca Csillagok háborúja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt csütörtökön Peter Mayhew veterán hollywoodi filmszínész, Chewbacca alakítója a Csillagok háborúja című filmek több epizódjában - közölte a családja.

A nagy-britanniai születésű Mayhew-t 74 éves korában érte a halál texasi otthonában.
Mayhew 1977-ben Londonban mint statiszta kezdte színészi pályafutását, de már abban az évben, az első Csillagok háborúja filmben ő bújhatott bele Chewbacca bőrébe. Így volt ez az eredeti trilógia további két részében, a Birodalom visszavágban és a Jedi visszatérben is. Ezután egy betegség kerekesszékhez kötötte, de felgyógyult, és a harmadik trilógia első filmjében, Az ébredő Erőben, amely 2015-ben jelent meg, ismét a 220 centiméteres brit alakíthatta a főszereplő, Han Solo társát. A legutóbb - 2017-ben - megjelent film, Az utolsó Jedik elkészülténél tanácsadóként segítette Chewbacca új megszemélyesítőjét, a finn Joonas Suatomót.

Az ébredő erőben Forrás: Fórum Hungary

Borbás Marcsi: "A közönségdíj igazolása annak, hogy az embereket érdeklik a tradíciók"http://www.life.hu/kult/20190501-borbas-marcsi-az-eleven-husvet-cimu-gasztroangyal-epizod-kozonsegdijat-az-5-magyar-filmheten.htmlA Magyar Filmdíj "óriási igazolása annak, hogy az embereket érdeklik a vallási, történelmi, kulturális hagyományaink" – mondta Borbás Marcsi műsorvezető annak kapcsán, hogy Az eleven húsvét című Gasztroangyal-epizód közönségdíjat kapott a televíziós forgalmazású alkotások között az 5. Magyar Filmhéten. KultOrigoMinden eddigi bevételi rekordot megdöntött a Bosszúállók: Végjátékhttp://www.life.hu/kult/20190428-minden-eddigi-beveteli-rekordot-megdontott-a-bosszuallok-vegjatek.htmlMinden korábbi rekordot megdöntött 1,2 milliárd dolláros globális bevétellel első hétvégéjén a Bosszúállók: Végjáték című szuperhősfilm – jelentette be a forgalmazó Walt Disney Co. KultOrigoElhunyt Czipó Tibor, a Tolcsvay Trió basszusgitárosahttp://www.life.hu/kult/20190428-elhunyt-czipo-tibor-a-tolcsvay-trio-basszusgitarosa.htmlÉletének 70. évében, vasárnap hajnalban elhunyt Czipó Tibor zenész, a Tolcsvay Trió basszusgitárosa – közölte az együttes az MTI-vel. KultOrigoEltemették Koós Jánost: özvegye, Dékány Sarolta összeomlotthttp://www.life.hu/kult/20190321-eltemettek-koos-janost-ozvegye-dekany-sarolta-osszeomlott.htmlSzerda délután hatalmas tömeg előtt vettek búcsút a 81 éves korában elhunyt Koós Jánostól. Felesége, Dékány Sarolta összeomlott a szertartás alatt, sokan aggódnak érte. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoKaszás Attila ma lenne 59 éves, Eszenyi Enikő a mai napig gyászoljahttp://www.life.hu/kult/20190316-kaszas-attila-szinesz-ma-lenne-59-eves.htmlEszenyi Enikő volt férje, Kaszás Attila ma lenne 59 éves. A színésznő minden évben megemlékezik róla a közösségi oldalon is. Kult--Meghalt Novák Ilona olimpiai bajnok úszóhttp://www.life.hu/kult/20190315-meghalt-novak-ilona-olimpia-bajnok-uszo.htmlA sportoló csütörtöki haláláról a család tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubját. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.