Steve Carell az egyik diákját vette feleségül - 10 érdekesség a 60 éves sztárról

érdekesség színész diák magazin Steve Carrell születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagypapája még Caroselli volt, a saját kocsijával fuvarozta mások leveleit, az egyik diákja lett a felesége, és a saját vegyesboltjába is visszatér nyaranta. 60. születésnapját ünnepli napjaink egyik legnagyszerűbb komikusa, az alábbi érdekességeket pedig talán te sem tudtad Steve Carellről.

A neve olasz eredetű.

A nagypapája még Ernesto Caroselli néven vándorolt ki az itáliai Bariból Amerikába, sőt még az édesapja is ezzel a vezetéknévvel született, csak azután változtatott a család a Carellre. Az olasz nagypapa mellett pedig akadt még egy német, és két lengyel származású nagyszülő is Carell családjában.

Egy csomó másoknak szóló levelet talált a kocsijában.

Mielőtt Chicagóba költözve belevágott volna a karrierépítésbe, a szülőföldjén, Massachusettsben egy darabig postásként dolgozott. A helyi postának nem volt szolgálati járműve, így Carell a saját autójával hordta ki a leveleket. Emiatt aztán még hónapokkal a Chicagóba költözése után is előfordult, hogy kézbesítetlen levelek kerültek elő az autója különböző pontjairól.

Először ügyvéd akart lenni.

Sokáig dédelgette magában egy jogi pálya álmait, sőt,még odáig is eljutott, hogy jelentkezzen a vonatkozó képzésre. A jelentkezési lapon azonban szerepelt a következő kérdés: „Miért akar jogász lenni?", Carell pedig rájött, hogy semmit nem tudna erre válaszolni, így pedig nincs sok értelme próbálkozni.

Meglepődött, hogy benne van a saját filmjében.

A minden6ó című film díszbemutatójára úgy ment el, hogy azt az információt kapta: a jeleneteit kivágták a végső változatból. Annál nagyobb lett a meglepetése és öröme, amikor mégis látta magát a filmben, aminek a második részében ráadásul már az ő karaktere vált főszereplővé.

A minden6ó című filmben Forrás: Entertainment Pictures/(©) Copyright 2003 by 20030405/Ralph Nelson

Egy egész világ előtt gyantáztatta le a mellkasát.

A 40 éves szűz révén lett igazán nagy sztár, a filmnek ráadásul a forgatókönyvét is jegyezte társíróként. A nevezetes mellszőrgyantáztató jelenet pedig az ő kérésére zajlott élesben, azaz tényleg a saját szőrzetét tépték le, és cseppet sem volt megjátszott az ezzel járó fájdalom sem.

A haverjai is komikus sztárok.

Oszlopos tagja a híres „Frat Pack" társaságnak, amelybe tartozó hollywoodi színészek nemcsak közeli barátok, és töltik együtt gyakran a szabadidejüket, de rendszeresen szerepelnek is egymás filmjeiben. Carell mellett a csapat tagja többek között Will Ferrell, Ben Stiller, Owen Wilson, Luke Wilson, Jack Black és Vince Vaughn is.

A díjosztók is imádták A hivatalban.

Hat éven át játszotta Michael Scott szerepét A hivatal című tévés komédiasorozatban, és hat éven át minden alkalommal jelölték őt ezért nemcsak Golden Globe-ra, de a legrangosabb televíziós díjnak számító Emmyre is.

Az egyik diákja lett a felesége.

27 éve él boldog házasságban Nancy Carell (született Walls) színésznő-komikussal, két gyermekük született. A felesége mindössze 4 évvel fiatalabb nála, mégis egy tanár-diák helyzetben ismerekedtek meg: Steve Carell akkoriban épp improvizációs kurzust tartott egy chicagói társulat tagjaként a jelentkező ifjú tehetségeknek.

Steve Carell és felesége Forrás: AFP/Frederic J.Brown

Nyaranta a saját vegyesboltjába is visszatér.

A szülőföldjén, a Massachusetts állambeli Marshfield kisvárosában szokta tölteni a nyári vakációit, ahol nemcsak egy saját házat tart fenn, de övé a helyi történelmi nevezetességnek számító vegyesbolt is.

Most is hallhatod a mozikban.

Legalábbis, ha nem szinkronosan nézed meg a Minyonok: Gru színrelép című animációs mesefilmet, amiben a korábbi részekhez hasonlóan ismét ő adja Gru hangját. Rövidesen pedig érkezik a The Patient című sorozat, amiben egyáltalán nem mókázni fog: egy sorozatgyilkos által foglyul ejtett pszichiátert alakít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.