Nagy-Britanniában és világszerte II. Erzsébet királynőt gyászolják a sztárok is: többek között Helen Mirren, Daniel Craig és Elton John is lerótta tiszteletét az elhunyt uralkodó és páratlan öröksége előtt.

Az Oscar-díjas Helen Mirren, aki a királynőt a filmvásznon és a színpadon is megformálta, az uralkodót a nemesség megtestesítőjeként jellemezte Instagram-bejegyzésében.

A James Bond-sztár, Daniel Craig a PA hírügynökségnek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a királynő páratlan örökséget hagy hátra, és nagyon fog hiányozni.

Elton John a közösségi oldalán osztotta meg visszaemlékezését, amelyben mélységes szomorúságának adott hangot. "Inspiráló személyiség volt, méltósággal, tisztességgel és igaz gondoskodással vezette az országot a legemelkedettebb és a legsötétebb pillanatokban egyaránt. Erzsébet királynő gyermekkoromtól kezdve egészen a mai napig hatalmas része volt az életemnek, és nagyon fog hiányozni" - írta.

Mick Jagger is arra emlékezett, hogy a királynő uralkodása egész életét végigkísérte. A Rolling Stones frontembere Instagramján egy fotót is megosztott a királynőről. Felidézte, hogy gyerekkorában a tévén nézte az esküvőjét. "Emlékszem rá, mint a gyönyörű fiatal hölgyre, majd mint a nemzet szeretett nagymamájára. Legmélyebb együttérzésem a királyi családnak" - tette hozzá.

Paul McCartney szintén az Instagramon egy képpel búcsúzott a királynőtől. A 80 éves zenész a királynőt fiatal korában ábrázoló fotó mellé a következőket írta: "Isten áldja II. Erzsébet királynőt. Nyugodjon békében. Éljen sokáig a király."


Sting is arról írt, hogy könnyek között gyászolja a királynőt.


Andrew Lloyd Webber a Twitteren méltatta II. Erzsébetet, aki nemcsak Nagy-Britannia és szeretett Nemzetközösségének rendíthetetlen horgonya volt, hanem a világ számára is inspirációt jelentett élethosszig tartó szolgálatával.

"A legtöbb brit soha nem ismert más uralkodót, ő volt a vezérfonal, ami mindannyiunk életén végigkanyargott. Egészen az utolsó óráig teljesítette az országgal szembeni kötelességét, és a világ minden táján Nagy-Britannia tartós, pozitív szimbóluma lett. Megérdemelte, hogy megpihenjen" - búcsúztatta a Harry Potter-regényfolyam írója, J. K. Rowling a Twitteren.

A brazil futballsztár, Pelé a királynőt méltatva úgy fogalmazott, hogy II. Erzsébet tetteivel generációkra hatott, és ez az örökség örökre megmarad.