Julia Roberts és George Clooney együtt romantikázik - 5 film és sorozat, amit ne hagyj ki októberben

Julia Roberts októberi filmajánló George Clooney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egykori romantikus ideálok térnek vissza egy közkedvelt műfajhoz, mozivászonra költözik a magyar irodalom remekműve, eddig ismeretlen oldaláról mutatkozik be nekünk Sissi, elképesztő sztárparádét vonultat fel egy 1930-as évekbeli bűntörténet, és újra luxusnyaralásra mehetünk a kifigurázott gazdagokkal. Összegyűjtöttük a legígéretesebb októberi premiereket.

Beugró a Paradicsomba (Ticket to Paradise)

Magyarországi mozis bemutató: 10.06.

Julia Roberts és George Clooney egy romantikus komédiában? Ez nem akármilyen esemény, még ha persze nem is olyan módon tértek vissza ezúttal a műfajhoz, mint művelték azt mondjuk 20 évvel ezelőtt. A koruknak megfelelően ezúttal már szülőket, méghozzá elvált szülőket alakítanak, akik együtt kénytelenek a lányuk után eredni Balira, hogy megakadályozzák annak a hibának az elkövetésében, amit szerintük régen nekik is el kellett volna kerülni.

Toldi


Magyarországi mozis bemutató: 10.20.

A magyar irodalom egyik legszebb alkotása, örökérvényű remekműve a magyar animáció valaha élt egyik legnagyobb alkotójától? Ahogyan kötelező olvasmány a Toldi az iskolában, úgy kötelező néznivaló a Toldi a filmvásznakon is: a nemrégiben elhunyt Jankovics Marcell eredetileg tévésorozat formájában álmodta újra Arany János elbeszélő költeményét, de most itt a moziváltozat is.

Fűző (Corsage)


Magyarországi mozis bemutató: 10.20.

Nemcsak a magyar történelmi emlékezetben jut kiemelt szerep Erzsébet királynénak, azaz Sissinek, de Ausztriában és Németországban is töretlen az érdeklődés iránta, amit jól mutatnak a jelenleg is sorra készülő, róla szóló produkciók. A Fűzőben a 40. életévét betöltő Sissit ismerhetjük meg, akinek szembe kell néznie azzal, hogy míg korábban a szépsége miatt bálványozták, addig most már hivatalosan is „öreg nőnek" számít a korban. De Sissi nem fogadja csak úgy el a férfiak által rá kiszabott szerepeket.

Amszterdam (Amsterdam)


Magyarországi mozis bemutató: 10.27.

Christian Bale, Robert De Niro, Margot Robbie, Anya Taylor Joy, Chris Rock, John David Washington, Mike Myers, Michael Shannon, Taylor Swift, Rami Malek, Timothy Olyphant: elképesztő sztárparádé vonult fel David O. Russel (Amerikai botrány, Napos oldal) új filmjében, nem véletlenül. A rendező ugyanis híres arról, hogy milyen kiemelkedő, akár díjesélyes alakításokat tud kihozni a színészeiből, ezt pedig ezúttal egy 1930-as években játszódó bűntörténet keretein belül hajtja végre.

A Fehér Lótusz / Szicília (The White Lotus) 2. évad


Magyarországi tévés bemutató: 10.31. (HBO)

A tavalyi év egyik sikersorozata volt a Fehér Lótusz, ami egyszerre szórakoztató és társadalmi kérdéseket is boncolgató szatírát varázsolt néhány elkényeztetett gazdag hawaii nyaralásából, egy kis bűnügyi szállal is megbolondítva a képletet. A második évad Hawaii-ról Szicíliába költözik, de a helyszín ezúttal is egy luxusszálloda, a már megismert karakterek közül pedig néhányat újra üdvözölhetünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.