Queen-rajongók, figyelem! Megjelent a banda egy eddig ki nem adott száma

Forrás: leemage/©Marcello Mencarini/Leemage/Marcello Mencarini -
zene Queen rock
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit rockbanda egy ez idáig még nem publikált, új szerzeménnyel jelentkezett: a Face It Alone című dalt 1988-ban vették fel Freddie Mercuryval – adta hírül az MTI.

A Queen 1988-ban a The Miracle című albumához játszotta fel a számot, de az végül nem került rá a korongra. A BBC2 rádió csütörtökön először adta le az „elfeledett" dalt a nagyközönségnek. A Face It Alone-ra akkor figyeltek fel ismét, amikor az együttes produkciós és archiváló stábja elővette az egykori felvételeket az album ismételt kiadásához.

Freddie Mercury Forrás: leemage/©Marcello Mencarini/Leemage/Marcello Mencarini

2014 óta ez az első új dal, amely Mercury közreműködésével jelent meg. A nyolc éve kiadott Queen Forever albumon három, korábban nem hallott szám szerepelt Mercuryval: a Let Me In Your Heart Again, a Love Kills és a There Must Be More to Life Than This.

Az 1970-ben alakult Queen együttes, amelynek Mercury mellett a gitáros Brian May, a dobos Roger Taylor és John Deacon is a tagja volt, olyan nagy sikerű albumokat adott ki, mint a Bohemian Rhapsody vagy a We Will Rock You.

A hosszú idő után előkerült számról May elmondta: nagyon örül neki, hogy megtalálták.

A Face It Alone megjelenése az először 1989-ben a boltokba került The Miracle album november 18-i újrakiadását előzi meg. Az I Want It All, a Breakthru és a The Invisible Man című számokat is tartalmazó lemez első kiadása a megjelenését követően toplistavezető lett Nagy-Britanniában. Az új, gyűjtők számára összeállított nyolclemezes díszdobozban külön korongon hallhatóak az egykori lemezfelvételek, és további, eddig szintén ki nem adott dalok felvételei is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.