40 éves lett Anne Hathaway, aki egy időben kimondottan kereste a vetkőzős szerepeket

Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier -
Anne Hathaway vetkőzés születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem ő az egyetlen világhírű Anne Hathaway, a bátyja miatt tért ki a hitéből, csak a kilencedik jelölt volt Az ördög Pradát visel esetében, és az FBI lefoglalta a naplóit a szélhámos pasija miatt. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 40. születésnapját ünneplő filmcsillag, Anne Hathaway kapcsán.

Nem ő az egyetlen világhírű Anne Hathaway


A világtörténelemben már egy másik híres nő is viselte az Anne Hathaway nevet: William Shakespeare feleségét hívták így. Épp őmiatta kapta az Anne keresztnevet a színésznő is, noha sokáig versenyben volt a szüleinél a Catherine is.

Egy olyan szerep hatására lett színész, ami később a legnagyobb sikerét hozta


A szülei Shakespeare-szeretete abból is fakadt, hogy Hathaway édesanyja színpadi színésznőként dolgozott. A kis Anne pedig akkor döntötte el, hogy ő is színésznő akar lenni, amikor hatévesen látta az édesanyját színpadon Fantine szerepében a Nyomorultak musicalben. Később Fantine szerepe hozta el a legnagyobb szakmai sikerét a musical filmváltozatában, amiért Oscar-díjat nyert.

Az Oscar-díjával szűkkörű illusztris társaság tagja lett


Mindössze nyolc olyan színésznő található a filmtörténelemben, aki musicalben nyújtott alakításért kapott Oscar-díjat, és nem akármilyen névsorhoz csatlakozott Hathaway a Nyomorultakkal: korábban Barbra Streisand, Julie Andrews, Liza Minnelli, Rita Moreno, Catherine Zeta-Jones, Jennifer Hudson és Emma Stone tudta csak elérni azt, amit ő.

Ha jóban akarsz lenni vele, Annie-nek szólítod


A hozzá közel állók mind Annie-nek hívják, és nem is igazán szereti, ha Anne-ként szólítják meg. Gyerekkorában ugyanis csak akkor használták a szülei a nevének ezt a formáját, amikor mérgesek voltak rá, így kellemetlen érzéseket kelt benne.

A bátyja miatt tért ki a katolikus hitből


A családja katolikus, és ő is vallásos nevelést kapott, sőt, kislánykorában apáca szeretett volna lenni. A viszonya a katolikus vallással akkor változott meg, amikor 15 éves korában a bátyjáról kiderült, hogy meleg, és megtapasztalta, hogy az egyház mennyire elutasítóan kezelte ezt a helyzetet. Előbb áttért az episzkopális anglikán egyházba, majd azt is otthagyta, és azóta a viszonya a hittel saját bevallása szerint „fejlesztés alatt áll".

A hajának köszönheti az áttörését jelentő szerepet


A világ a Neveletlen hercegnő című ifjúsági film címszerepében ismerte meg, pedig eredetileg nem is neki, hanem Liv Tylernek szánták a szerepet. A rendező Garry Marshall azonban megmutatta az unokáinak a többi jelöltet is, ők pedig azt mondták Hathaway-re, hogy neki van a leghercegnősebb haja, és ez döntőnek bizonyult.

Direkt kereste a vetkőzős szerepeket


A Neveletlen hercegnő után évekig hasonló típusú családi filmekben és szerepekben láthatta őt a közönség, amiből egy idő után elege lett. A skatulyából való kitöréshez pedig olyan filmeket választott, amik őt is nagyon más oldaláról mutatták meg, többek között meztelen jelenetekben is, például az Ámok és a Túl a barátságon című mozikban.

Csak a kilencedik jelölt volt Az ördög Pradát visel esetében


Annak szemléltetésére, hogy sohasem szabad feladni a reményt, azt a történetet szokta elmesélni, hogy ő csak a kilencedik számú jelöltnek számított Az ördög Pradát visel esetében, ami végül a karrierje egyik legismertebb szerepét és filmjét hozta el. Sőt, egy barátnőt is köszönhet a filmnek, hiszen a szereplőtárs Emily Blunttal azóta is nagyon közel állnak egymáshoz.

A naplóit is lefoglalták a szélhámos pasija miatt


Négy éven át élt kapcsolatban Raffaello Follieri üzletemberrel, akiről a végén kiderült, hogy valójában egy piramisjátékot üzemeltető szélhámos. Hathaway napokkal azelőtt szakított vele, hogy az FBI letartóztatta volna a férfit, így a színésznő naplóit is átvizsgálták a hatóságok a bizonyítékok után kutatva. Hathawayt végül nem vádolták meg semmivel, Follierit pedig évekre börtönbe csukták.

A férjével csináltatott tetkót


2008 óta az üzletember Adam Shulman a párja, 2012 óta pedig a férje is, két gyerekük született. Hathaway jobb csuklóján egy M alakú tetoválást visel, aminek jelentését nem osztotta meg a világgal, csak azt, hogy a férjének is van egy ehhez passzoló tetkója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.