Golden Globe: Eddie Murphy életműdíjat kap

Forrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Kevin Winter -
Eddie Murphy életműdíj Golden Globe
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddie Murphy életműdíjat kap a januári Golden Globe-gálán - jelentették be szerdán a szervezők.

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezete (HFPA) a Cecil B. DeMille-díjat adja át a 61 éves Murpynek. A filmsztár olyan produkciókkal lett népszerű világszerte, mint a Beverly Hills-i zsaru, a 48 óra, a Bölcsek kövére vagy a Dreamgirls. A DeMille-díjat korábban mások mellett Oprah Winfrey, Meryl Streep, Sophia Loren, Tom Hanks, Jane Fonda és Robert De Niro is megkapta.

Golden Globe: Eddie Murphy életműdíjat kap Forrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Kevin Winter


A 2023. január 10-re meghirdetett díjátadó gálára az újságírószervezet igyekszik minél több sztárt megnyerni, miután a testület körüli botrány miatt idén januárban nem tudták megtartani a ceremóniát. A Los Angeles Times ugyanis leleplező cikket közölt arról, hogy a HFPA-nak nincs fekete tagja, és működésében is etikátlanságok tapasztalhatók.
A szervezet az elmúlt évben jelentős átalakuláson ment keresztül, számos új taggal bővült és új működési szabályzatot fogadott el. A változtatásokat követően az NBC televízió, ami az előző ceremónia közvetítését lemondta, most ismét vállalta a műsor sugárzását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.