Ismét Budapesten játszik Eszenyi Enikő: a vígszínházi botrány után 3 évvel a Játékszínben kapott szerepet

Forrás: MTI/Kallos Bea -
Játékszín színésznő szerep direktor igazgató Eszenyi Enikő Vígszínház botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eszenyi Enikó azóta nem játszott és rendezett a fővárosban, hogy a Vígszínház igazgatói pályázatának beadásakor a munkatársai közül többen azzal vádolták meg, hogy verbálisan zaklatta őket és agresszíven viselkedett a társulat tagjaival szemben. Akkor a színésznő a pályázatát visszavonta és távozott a színháztól.

A színésznő a botrány után nem kapott lehetőséget Magyarországon, külföldön azonban továbbra is rendezett. Itthon később, szülőfalujában fesztivált szervezett és játszott is. 2021-ben, Kecskeméten rendezőként kapott lehetőséget Cseke Pétertől, amin szakmájában akkor sokan felháborodtak, mondván, a kecskeméti igazgató úgy csinál, mintha mi sem történt volna.

Eszenyi Enikő Forrás: MTI/Kallos Bea

Most pedig a Játékszínben állhat színpadra a kétségkívül tehetséges művész, aki Instagram-oldalán izgatottan mesélt új szerepéről, úton a színház olvasópróbájára. Idegessége az élő videóban szembeötlő, maga is bevallja, hogy nagyon izgul, ám a fogadtatás a színház részéről szemmel láthatólag baráti volt.

"Itt vagyok a Jókai utcában, megyek a Játékszínbe olvasópróbára. Nagyon izgatott vagyok, nagyon várom. Szikora János rendezi a produkciót, Jánossal már sokat dolgoztam együtt, és a darab címe pedig Csodálatos vagy, Júlia!" - mondja el a videóban a zöldhajú színésznő, akinek követői rendkívül pozitívan reagáltak a bejelentésre - úgy tűnik, sokan várták már, hogy Eszenyi Enikő ismét budapesti színpadra álljon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.