Eszenyi Enikő több mint tíz éven át vezette Budapest egyik legsikeresebb teátrumát, a Vígszínházat, ahonnan végül 2020-ban hatalmas botrány közepette távozott. A lejárt mandátumát nem hosszabbította meg a fenntartó és a székét a társulat egykori tagja, Rudolf Péter vette át. Eszenyi azonban két év alatt szinte teljesen újjáépítette az életét.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész-rendező hazaköltözött szülővárosába, Csengerbe, ahol alkotótársaival tavaly létrehozta a Csengeri Alkotóközpontot, mely különféle előadásokat, workshopokat és fesztiválokat szervez. Eszenyi Enikő nemcsak otthonában, hanem a Kecskeméti Nemzeti Színházban is visszatérhetett hivatásához, ugyanis az ő rendezésében debütált a Cirkuszhercegnő című operett.

Eszenyi az elmúlt két év során teljesen megváltozott, és nyoma sincs már állítólag annak a stílusnak, ami miatt egykor kirobbant a botránya.

Eszenyi Enikő

Korábban nem dolgoztam Enikővel, így nem tudom, akkor hogyan viselkedett, és nem is szeretnék ezzel foglalkozni. Azt tudom, hogy most nagyon kedves mindenkivel, és olyan lelkesedéssel áll hozzá mindenhez, hogy az nagyon inspirálóan hat a munkatársaira. Én úgy látom, hogy nagyon jól érzi magát, szereti, amit csinál, és elégedett a feladataival

– mondta egy, a neve elhallgatását kérő forrás a BEST Magazinnak.

Eszenyi Enikő kapcsán korábban felröppentek olyan pletykák is, hogy újra rendezhet a fővárosban is, ám egyelőre nem találni erről friss híreket.