Teljesen megváltozott Eszenyi Enikő: szülővárosában kezdett új életet

Csenger új életet kezdeni színház Eszenyi Enikő Csengeri Alkotóközpont Vígszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eszenyi Enikő több mint tíz éven át vezette Budapest egyik legsikeresebb teátrumát, a Vígszínházat, ahonnan végül 2020-ban hatalmas botrány közepette távozott. A lejárt mandátumát nem hosszabbította meg a fenntartó és a székét a társulat egykori tagja, Rudolf Péter vette át. Eszenyi azonban két év alatt szinte teljesen újjáépítette az életét.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész-rendező hazaköltözött szülővárosába, Csengerbe, ahol alkotótársaival tavaly létrehozta a Csengeri Alkotóközpontot, mely különféle előadásokat, workshopokat és fesztiválokat szervez. Eszenyi Enikő nemcsak otthonában, hanem a Kecskeméti Nemzeti Színházban is visszatérhetett hivatásához, ugyanis az ő rendezésében debütált a Cirkuszhercegnő című operett.

Eszenyi az elmúlt két év során teljesen megváltozott, és nyoma sincs már állítólag annak a stílusnak, ami miatt egykor kirobbant a botránya.

Eszenyi Enikő

– mondta egy, a neve elhallgatását kérő forrás a BEST Magazinnak.

Eszenyi Enikő kapcsán korábban felröppentek olyan pletykák is, hogy újra rendezhet a fővárosban is, ám egyelőre nem találni erről friss híreket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.