60 éves lett Johnny Depp, aki szeret strandokat elnevezni a szeretteiről

Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo -
Lily-Rose Depp Vanessa Paradis magazin Johnny Depp karrier
Afrikai vér is folyik az ereiben, Nicolas Cage-nek köszönheti a karrierjét, az egyik szemére szinte teljesen vak, és tagja a hollywoodi vámpírok bandájának. 60. születésnapját ünnepli az elmúlt évtizedek egyik leghíresebb filmsztárja, az alábbi érdekességeket pedig talán te sem tudtad Johnny Deppről.

Afrikai vér is folyik az ereiben

Egy családfakutatás kimutatta, hogy a színész egyik őse az a félvér Elizabeth Key Grinstead, aki 1655-ben először nyert pert Amerikában rabszolgaként, és szabadította fel magát a lányával együtt. Angol, ír, skót, walesi, holland és német felmenők is találhatók a Depp családban, a vezetéknevük pedig egy francia hugenotta menekülttől származik, aki a 18. században vándorolt ki Amerikába.

Nicolas Cage-nek köszönheti a karrierjét

A húszas évei elején rockzenészként és golyóstollárusként próbált megélni, váltakozó sikerrel. Az akkori szerelme sminkesként dolgozott forgatásokon, ő ismertette össze Deppet és Nicolas Cage-et, akik gyorsan nagy haverok lettek. Az ekkoriban még szintén pályakezdő Cage dumálta rá a színészmesterségre Deppet, aki aztán a Rémálom az Elm utcában és a 21 Jump Street szerepeivel futott be.

A Rémálom az Elm utcában szerepével futott be Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

A kedvenc rendezőjéhez családi kapcsolat is fűzi

Igazán nagy sztár az Ollókezű Edward révén lett, a rendező Tim Burtonnel pedig életre szóló barátságot is kötöttek. Azóta nem kevesebb, mint 8 filmet készítettek közösen, és Depp a keresztapai feladatot is elvállalta Burton és Helena Bonham Carter gyerekei mellett.

Igazán nagy sztár az Ollókezű Edward révén lett Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Nagyon rossz a látása

Nem véletlenül visel a legtöbbször napszemüveget a nyilvános megjelenései alkalmával, ugyanis ezek a külseje mellett a látását is feldobják. Születése óta erősen rövidlátó, a bal szemére pedig szinte teljesen vak. Állítása szerint ezt olyan egészségügyi probléma okozza, amin műtéttel sem lehet javítani.

A leghíresebb karakterét a kedvenc rocksztárjáról mintázta

A Karib-tenger hírhedt kalózkapitányát, Jack Sparrow-t a Rolling Stones zenekar nem kevésbé hírhedt gitárosáról, Keith Richardsról mintázta, különös tekintettel a beszédmódjára, a dülöngélő járására és arra a szokására, hogy ha valami megtetszik neki, azt beleteszi a hajába. A filmszéria harmadik részében pedig még azt is sikerült elérnie, hogy Richards beugorjon egy jelenet erejéig Jack Sparrow apjának szerepében.

A szerelmei közül nem a feleségei nevét tetováltatta magára

1983 és 1985 között egy rövidéletű házasság fűzte a már említett sminkes Lori Anne Allisonhoz. Jegyben járt a hollywoodi színésznők közül Jennifer Grey-jel, Sherilyn Fennel és Winona Ryderrel is, utóbbi nevét magára is tetováltatta (ha később a 'Winona' nevet át is javította 'Wino'-ra, azaz borra). Híres szerelmi kapcsolat fűzte Kate Mosshoz, majd Vanessa Paradis énekesnő oldalán vágott bele ismét a házasságba, és született tőle két gyereke. (Lily-Rose Depp épp most tör be színésznőként Hollywoodba.) A harmadik házasságát 2015 és 2017 között Amber Heard oldalán élte át, egy fél világ által követett csúnya válással zárva.

Szeret strandokat elnevezni a szeretteiről

A Bahamákon megvásárolt egy saját szigetet, aminek a homokos partjait azokról nevezte el, akik közel állnak hozzá. Így kapott saját strandot Vanessa Paradis, Marlon Brando, Heath Ledger és az író Hunter S. Thompson is.

Különleges kapcsolatot ápol a videóklipekkel

Nagy rajongója a zenei videók műfajának, és maga is rendezett jó néhány klipet a Babybird zenekar, Vanessa Paradis és Shane McGowan számára. De szerepelni is szeret klipekben, többek között Johnny Cash, Tom Petty and The Heartbreakers, vagy Paul McCartney videóiban is felbukkant.

Tagja a hollywoodi vámpírok bandájának

Egész életében zenélt valamilyen formában, fiatalon a The Kids nevű bandával Iggy Pop és a Duran Duran előzenekaraként is felléptek. Később színészekből hozta össze a P nevű együttest, de gitározott például az Oasis egyik lemezén is (a felvétel napján túl részeg Noel Gallagher helyett). 2015 óta a szupercsapat Hollywood Vampires tagja Alice Cooper és Joe Perry (Aerosmith) mellett.

Johnny Depp 2015 óta a szupercsapat Hollywood Vampires tagja Alice Cooper és Joe Perry mellett Forrás: Agęncia Estado via AFP/Copyright © Agęncia Estado. Todos os direitos reservados/Wilton Junior

Épp a nagy visszatérése zajlik

Csúnya válópere és a bántalmazási vádak miatt az utóbbi időben megfeneklett a karrierje, többek között a Legendás állatok filmekben is lecserélték őt. De az idei cannes-i filmfesztiválon már nagy sikert aratott, októberben pedig a hazai mozikba is eljut a Jeanne du Barry – A szerető című film, amiben magát XV. Lajos francia királyt játssza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.