Több mint négymillió dollárért árverezték el Joanne Woodward és Paul Newman számos bútorát, műalkotását, ékszerét

Forrás: Shutterstock -
Paul Newman Joanne Woodward bútor árverés
A becsült ár csaknem háromszorosáért, több mint 4,3 millió dollárért (1,4 milliárd forint) árverezték el Joanne Woodward és Paul Newman hollywoodi színészházaspár számos bútorát, műalkotását, ékszerét New Yorkban - mondta el a Sotheby's aukciósház helyi idő szerint kedden.

Az árverésen több mint nyolcszáz licitáló vett részt mintegy harminc országból. A számos emléktárgy között bútorok, műalkotások, ékszerek és sok más, a színészek hagyatékából származó tárgy volt.

A 2008-ban elhunyt Newman két luxusórájából egyenként 1,1 millió dollár folyt be. A színész mindkét tárgyat ajándékba kapta, az egyiket egy autóverseny megnyerése után, a másikat pedig felesége, Joanne adta neki - közölte az aukciósház.

Több mint négymillió dollárért árverezték el Joanne Woodward és Paul Newman számos bútorát, műalkotását, ékszerét Forrás: Shutterstock

Utóbbira Woodward egy üzenetet is gravíroztatott a férjének, aki szenvedélyes autóversenyző volt: "Vezess nagyon lassan! Joanne".

A színészházaspár New York-i lakásából származó antik biliárdasztal több mint 95 ezer dollárért talált gazdára, ami az előzetes becsérték háromszorosa volt. Egy pár korcsolya, amelyet Newman a Jégtörők (1977) című sportvígjátékban viselt, több mint 25 ezer dollárt ért. Woodwardnak az 1958-as Oscar-gálán hordott fehér bőrkesztyűjét több mint négyezer dollárért árverezték el.

Az 1930-ban született Woodward és az 1925-ben született Newman - mindketten Oscar-díjas színészek - mintegy fél évszázadon át, egészen Newman 2008-ban bekövetkezett haláláig voltak házasok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.