Emmy-díjra jelölték a súlyos beteg Christina Applegate-et: nagyon megviselte a Dead to Me forgatása

Forrás: AFP/Valerie Macon -
Christina Applegate forgatás sorozat szklerózis multiplex Jen Harding
Emmy-díjra jelölték Christina Applegate-et, a a Dead to Me (Halott vagy) Jen Harding szerepéért - írja a People. A színésznőnél a sorozat harmadik évadának forgatása alatt, 2021-ben szklerózis multiplexet diagnosztizáltak. Betegsége miatt a felvételeket bottal és kollégái segítségével tudta végigcsinálni: akkor arról beszélt, hogy mindenki szeretettel támogatta abban, hogy kamerák elé állhasson. 

„Köszönöm a @TelevisionAcadnak @netflixnek és a @CBS-nek, valamint a hollywoodi kritikusoknak és természetesen a @GoldDerbynek ezt a hihetetlen megtiszteltetést" – írta Twitteren a színésznő.

Applegate diagnózisa után egyébként a Dead to Me felvételeit a gyártó cég szüneteltette, hogy Christina elkezdhesse a kezelést. A forgatás után a színésznő 2022 novemberében a Varietynek beszélt karrierje jövőjéről, és azt sem titkolta, nagyon nehéz volt betegen helytállnia.

"Ki kell tapasztalnom, hogy mire vagyok képes, még csak részben ismerem a saját határaimat. Meg kell találnom azt a munkát, ahol nem gondolják azt, hogy díváskodom, ha azt mondom, hogy én csak öt órát tudok forgatni. Ahogy eddig, úgy biztosan nem tudok többé dolgozni" - nyilatkozta.

A szklerózis multiplex - amelyről részletesebben itt írtunk - egy olyan betegség, amely a központi idegrendszert – az agyat és a gerincvelőt – érinti, és problémákat okozhat például az izomműködésben, az izomerőbe, a látásban. A tünetek a következők is lehetnek: zsibbadás, remegés vagy koordináció hiánya. Az SM sokarcú betegség, néhány embernél csak kisebb problémákat okoz, mások pedig súlyosan fogyatékossá válnak.

A 75. Emmy-díjátadó szeptember 18-án lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.