Cumisüvegreklámban kezdte, majd Al Bundy oldalán lett híres – Hihetetlen, de Christina Applegate 50 éves lett

Forrás: Getty Images/Jon Kopaloff -
Christina Applegate mellrák színésznő magazin Christina Applegate ms
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első szerepét egy cumisüvegreklámban játszotta; eredetileg nem őt választották Kelly Bundy szerepére, és egy sérülés miatt nem táncolhat többé. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a félszázadik születésnapját ünneplő Christina Applegate kapcsán.

Zenész szülei nem együtt nevelték


A Los Angeles-i születésű Applegate édesapja lemezkiadóknál dolgozott producerként, az édesanyja pedig énekesnő és színésznő volt. A szülei azonban alig néhány hónapos korában szakítottak, ettől kezdve az édesanyja nevelte.

Az első szerepét egy cumisüvegreklámban játszotta


Az édesanyja már kisbabakorában is magával vitte a különféle meghallgatásokra, mert nem tudta kire bízni. Emiatt viszont ő is nagyon korán bekerült a szórakoztatóiparba, az első kamerák előtti szerepét alig háromhónapos korában „játszotta" egy tévés cumisüvegreklámban.

Ma 50 éves Christina Applegate Forrás: Getty Images/Jon Kopaloff

Gyilkos helyszínhez kötődik


Ahhoz a házhoz közel nőtt fel, ahol a hírhedt 1981-es Wonderland-gyilkosság történt, a pornósztár John Holmes közreműködésével. Később pedig az eset egyetlen túlélőjét, Susan Launiust ő játszotta el a 2003-as Drogtanya című filmben.

Eredetileg nem őt választották Kelly Bundy szerepére


A karrierje nagy áttörését hozó Egy rém rendes családban elsőre Tina Caspary színésznőt szerződtették a família butácska szőke lánya, Kelly szerepére. A leforgatott első próbaepizód azonban nem nyerte el teljesen a csatorna tetszését, és új Kellyt akartak, így került bele a sorozatba Applegate.

Ugyanolyan sikert ért el, mint Bruce Willis


Emlékezetes vendégszereplői alakítást nyújtott a Jóbarátokban is, amiért a legrangosabb televíziós díjat, az Emmyt is elnyerte. Ez Jóbarátok-vendégszereplőként csak Bruce Willisnek sikerült rajta kívül.

Túlságosan rákattant egy videojátékra


A kedvenc videojátéka a Guitar Hero, aminek szabályosan függője lett. Egy időben folyamatosan annyit játszott vele, hogy az már egészségügyi problémákat, például egy két héten át tartó migrént is okozott neki, így a doktorok eltiltották tőle.

Kétszer ment férjhez


Először a színész Johnathon Schaech volt a férje 2001 és 2007 között, 2013 óta pedig a holland zenész Martyn LeNoble-al él házasságban, akivel egy közös gyermekük is született.

Christina Applegate második férjével, Martyn LeNoble-lel Forrás: Getty Images/Todd Williamson/Todd Williamson

Elizabeth Taylor a bálványa


A Twitter-csatornáján elárulta, hogy a kedvenc színésznője és bálványa Elizabeth Taylor, a kedvenc filmje pedig a Nem félünk a farkastól.

Nem táncolhat többé


A Sweet Charity című színpadi musical egyik előadásán baleset érte, és eltörte a lábát. Az előadást ezután le akarták venni a műsorról, de ő ragaszkodott hozzá, hogy gyorsan visszatérjen egy speciális cipő segítségével. Az incidens okozta egészségkárosodás viszont azt eredményezte, hogy azóta már nem táncolhat többé – legalábbis profi szinten, színpadon nem.

Megküzdött a mellrákkal


2008-ban diagnosztizáltak nála korai stádiumú mellrákot, amiből a sikeres kezelés révén ki tudott gyógyulni. Mivel azonban genetikailag hajlamos erre a betegségre, és magas nála a szövődmények kockázata, ezért Angelina Joliehoz hasonlóan a masztektómiás műtét mellett döntött.

Pár hónappal ezelőtt Applegate maga jelentette be a Twitteren, hogy szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála, azóta pedig többször jelent meg róla olyan fotó, melyen tolószékben ül.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.