Az első szerepét egy cumisüvegreklámban játszotta; eredetileg nem őt választották Kelly Bundy szerepére, és egy sérülés miatt nem táncolhat többé. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a félszázadik születésnapját ünneplő Christina Applegate kapcsán.

Zenész szülei nem együtt nevelték
A Los Angeles-i születésű Applegate édesapja lemezkiadóknál dolgozott producerként, az édesanyja pedig énekesnő és színésznő volt. A szülei azonban alig néhány hónapos korában szakítottak, ettől kezdve az édesanyja nevelte.

Az első szerepét egy cumisüvegreklámban játszotta
Az édesanyja már kisbabakorában is magával vitte a különféle meghallgatásokra, mert nem tudta kire bízni. Emiatt viszont ő is nagyon korán bekerült a szórakoztatóiparba, az első kamerák előtti szerepét alig háromhónapos korában „játszotta" egy tévés cumisüvegreklámban.

Ma 50 éves Christina ApplegateForrás: Getty Images/Jon Kopaloff

Gyilkos helyszínhez kötődik
Ahhoz a házhoz közel nőtt fel, ahol a hírhedt 1981-es Wonderland-gyilkosság történt, a pornósztár John Holmes közreműködésével. Később pedig az eset egyetlen túlélőjét, Susan Launiust ő játszotta el a 2003-as Drogtanya című filmben.

Eredetileg nem őt választották Kelly Bundy szerepére
A karrierje nagy áttörését hozó Egy rém rendes családban elsőre Tina Caspary színésznőt szerződtették a família butácska szőke lánya, Kelly szerepére. A leforgatott első próbaepizód azonban nem nyerte el teljesen a csatorna tetszését, és új Kellyt akartak, így került bele a sorozatba Applegate.

Ugyanolyan sikert ért el, mint Bruce Willis
Emlékezetes vendégszereplői alakítást nyújtott a Jóbarátokban is, amiért a legrangosabb televíziós díjat, az Emmyt is elnyerte. Ez Jóbarátok-vendégszereplőként csak Bruce Willisnek sikerült rajta kívül.

Túlságosan rákattant egy videojátékra
A kedvenc videojátéka a Guitar Hero, aminek szabályosan függője lett. Egy időben folyamatosan annyit játszott vele, hogy az már egészségügyi problémákat, például egy két héten át tartó migrént is okozott neki, így a doktorok eltiltották tőle.

Kétszer ment férjhez
Először a színész Johnathon Schaech volt a férje 2001 és 2007 között, 2013 óta pedig a holland zenész Martyn LeNoble-al él házasságban, akivel egy közös gyermekük is született.

Christina Applegate második férjével,  Martyn LeNoble-lelForrás: Getty Images/Todd Williamson/Todd Williamson

Elizabeth Taylor a bálványa
A Twitter-csatornáján elárulta, hogy a kedvenc színésznője és bálványa Elizabeth Taylor, a kedvenc filmje pedig a Nem félünk a farkastól.

Nem táncolhat többé
A Sweet Charity című színpadi musical egyik előadásán baleset érte, és eltörte a lábát. Az előadást ezután le akarták venni a műsorról, de ő ragaszkodott hozzá, hogy gyorsan visszatérjen egy speciális cipő segítségével. Az incidens okozta egészségkárosodás viszont azt eredményezte, hogy azóta már nem táncolhat többé – legalábbis profi szinten, színpadon nem.

Megküzdött a mellrákkal
2008-ban diagnosztizáltak nála korai stádiumú mellrákot, amiből a sikeres kezelés révén ki tudott gyógyulni. Mivel azonban genetikailag hajlamos erre a betegségre, és magas nála a szövődmények kockázata, ezért Angelina Joliehoz hasonlóan a masztektómiás műtét mellett döntött

Pár hónappal ezelőtt Applegate maga jelentette be a Twitteren, hogy szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála, azóta pedig többször jelent meg róla olyan fotó, melyen tolószékben ül