Mindent a sclerosis multiplexről: hazánkban mintegy 10 ezer embert érint ez a gyógyíthatatlan betegség

betegség remegés gyógyíthatatlan beteg sclerosis multiplex gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sclerosis multiplex velejárója a fáradékonyság, a bicegő járás, az akadozó beszéd, a szédülés és a homályos látás. A z SM egy olyan ezerarcú betegség, amelyhez rengeteg előítélet kapcsolódhat, hiszen a jeleit olykor még a beteg közvetlen környezete is lustaságként, részegségként vagy szellemi hanyatlásként értelmezi.

Az alábbi videóból kiderül, mi mindent lehet tudni az egyelőre gyógyíthatatlan SM tüneteiről, lefolyásáról, kezeléséről, és arról, hogyan lehet teljes életet élni mellette. A sclerosis multiplex a központi idegrendszer fehérállományának gyulladásos betegsége, melynek következtében károsodnak az idegsejtek és az azokat körülvevő myelin.

Érdekesség, hogy a betegségnek mintegy kétszer annyi nő esik áldozatául, mint férfi: a legtöbb beteg az első tüneteket 20 és 40 éves kora között észleli.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.