Koporsók borítják a sziklafalakat: hátborzongató látványt nyújtanak a függő sírkertek Ázsiában

Forrás: AFP/Jay Directo -
Kína temetkezési szokás Fülöp-szigetek sírkert koporsó
Sok különleges temetkezési szokás és sírkert van a világon, az egyik legszokatlanabb talán a függő temető Kínában, valamint több ázsiai országban.

A különös temetkezési szokást a baiyue népnek tulajdonítják, akik már 400 éve eltűntek a Föld színéről. Hagyományuk továbbterjedt Kína, Thaiföld, a Fülöp-szigetek és Indonézia egyes területeire. A kínai Szecsuán és Jünnan tartomány völgyeiben például több száz koporsót rögzítettek a sziklafalakra, ám a legismertebb ilyen temető a Fülöp-szigeteki Sagadában található.

Koporsók borítják a sziklafalakat a Fülöp-szigeteki Sagadában Forrás: AFP/Jay Directo

Azért húzták fel a koporsókat a magasba, hogy a holttesteket megvédjék a természeti katasztrófáktól és az állatok támadásaitól. Ráadásul úgy hitték, minél magasabban van az elhunyt, annál közelebb kerül az istenekhez. Legmagasabbra a legnagyobb tiszteletnek örvendő emberek kerültek. A koporsók felhúzása embert próbáló munka volt, és alapos szervezést igényel. A folyamatot az alábbi videóban is láthatod:

Még több érdekes temetkezési szokásról és sírkertről olvashatsz a Travelo cikkében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.