Öt érdekes hely Rómában

Forrás: esky.hu -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Róma a Vatikán otthona, az egykori Római Birodalom bölcsője: az a hely, ami tele van rejtélyekkel, titokzatossággal és ezernyi felfedezésre váró különlegességgel. Nem kifejezetten az az úti cél, ahol aztán a hotelben érdemes elfeküdni. Itt a kilométerek falása pontosan ugyanannyira alap, mint a tészták, pizzák és saláták megkóstolása. A fűszer, túl a bazsalikomon és az oregánón a kíváncsiság és a lelkesedés!
Forrás: esky.hu

Történelmi időutazás vagy gasztronómiai kalandozás?

Sokaknak ez a legfőbb dilemma, amire olyan nehéz megtalálni az egyértelmű választ. Most akkor a régi templomok, műemlékek legendákról suttogó miliője az, ami vonzóbb, vagy a kávézók, éttermek teraszai, ahol a gasztronómiai alkotások születnek? Tényleg fogós kérdés, pláne Róma esetében. De miért kellene a kettő között dönteni? Miért ne valósulhatna meg mind a kettő egyszerre? Hiszen a történelmi információmorzsák falása közben még jó, hogy kijár némi idő a tényleges falatozásra. Egy „kis” olasz fagyi például bármikor jöhet: ott az egy gombóc, vigyázat! itthoni mércével minimuml háromnak számít. Vagy éppen a pizza- és tésztakülönlegességek megízlelése sem kihagyható. Azért annyira magukkal ragadóak ezek az ételek, amiket persze mi is próbálunk lemásolni, mert friss alapanyagokkal és minőségi hozzávalókkal készülnek. Szóval egyik élményről sem kell lemondani! Sőt, jól látszik, hogy ez a két terület ellenállhatatlan módon kiegészíti egymást.

Az https://www.esky.hu/repulojegy meg végképp felteheti az i-re a pontot. Vagy, hogy stílusosak legyünk, Róma ó-jára az ékezetet! Hogy miért? Azért, mert ha a repjegy megvan, akkor onnantól kezdve nincs több kifogás, meg felesleges gondolkodás. Indulhat a szervezés, a pakolás, és persze az élménygyűjtés!

Forrás: esky.hu

Szent ég, hova menjek?

Szent Péter Bazilika, Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Spanyol lépcső, Capitolium, Angyalvár…. Még csak most vágtunk bele a felsorolásba és már szédítő ez a sokszínűség. Most akkor hova érdemes első körben ellátogatni? Egyáltalán jó ötlet célként kitűzni a „minden” felfedezését? Nem, erre a kérdésre egyértelmű nem a válasz!

Nyilván nem mindegy, hogy pontosan hány napos a kiruccanás. Sokan esnek bele abba a nagy hibába, hogy teljesen mindegy, hány napra érkeznek, mindent látni akarnak. Mindent! Aztán ebből végül nem lesz más, mint egy őrült ide-oda rohangálás, mondhatni ezáltal élvezhetetlenné téve azokat a szépségeket, amik amúgy lassú járással és jelenléttel felfedezhetőek. Róma nem olyan város, ami egyetlen szempillantás alatt felfalható és megemészthető. Akadnak, akik úgy vallják, hogy egy élet sem elég a megismerésére, de az ellenben száz százalék, hogy egyetlen nyaralás semmiképpen sem.

A legjobb taktika előre végignézni a lehetőségeket, és azok közül párat kiválasztani, amik tényleg a legvonzóbbak, amik egyszerűen csábítanak. Viszont még emellett a lista mellett is örök aranyszabály a kötetlenséghez való ragaszkodás. Tehát ha történetesen a legnagyobb igyekezet sem elég arra, hogy minden beleférjen a napba, akkor ezt a görcsölést célszerű elengedni. Belefér, ami belefér. Nincs annál jobb, mint amikor az adott pillanat varázsa az, ami teljes jelenléttel átélhető!

Forrás: esky.hu

Mikor érdemes repülőre ülni?

A https://www.esky.hu/repulojegy/0/0/ci/rom/roma ára nyilván nagyban függ attól, hogy mikorra tervezett a kimozdulás. Az őszi időszak talán a leginkább ideálisnak mondható a tavaszival egyetemben, bár sokan rajonganak a téli városért is. Nem azért írjuk ezt, mert ekkor a repjegy árak is kedvezőbbek, hanem elsősorban azért, mert a kevesebb turista miatt sokkalta esélyesebb nyugodt körülmények között végigjárni és nézni a látványosságokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.