boldogság Buddha idézet Müller Péter Gabriel García Márquez Legyen jó napod!
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„Egyszer lent, egyszer fent" - tartja a mondás. A boldogság is így hullámzik bennünk, pedig ha megelégednél azzal, ami van a jelen pillanatban, te lehetnél a világ legboldogabb embere!

Egy öreg tibeti szerzetes egyszer egy előadáson felvetette a kérdést: mi a boldogság? A hallgatóságban ülők közül többen felszólaltak és bonyolult mondatokkal, idézetekkel, képekkel próbálták leírni a választ. A szerzetes kicsit nevetgélt az elméleteken, majd szeretetteljesen csak ennyit mondott: "a boldogság megelégedettség!"

Forrás: Thinkstock

„Nincs az az orvosság, amely meggyógyítaná azt, amit a boldogság nem tud meggyógyítani" ( Gabriel García Márquez)

„A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság" (Buddha)

„A tetőpontra az jut, aki tudja, minek örüljön, aki boldogságát nem tette másoktól függővé, aki nem nyugtalankodik, aki bízik önmagában" (Seneca)

„A boldogság soha nem cselekmény. Boldog ember nem cselekszik, hanem van; ezért boldog"
(Márai Sándor)

„Boldogság az, amikor az ember megérkezett, behúzza evezőjét és azt mondja: megérkeztem, nem megyek tovább" (Müller Péter)

„A boldogság forrása nem rajtunk kívül, hanem bennünk van" (Lev Tolsztoj)

Malajziában a következő receptet adják a boldogsághoz: „Engedd el a dühöd, tanulj meg egyedül lenni és barátkozz meg a halál gondolatával"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.