hegymászó gyász Erőss Zsolt tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eszével hiába fogja fel, hogy a férje meghalt, Sterczer Hilda a mai napig lelke mélyén arra vár, hogy férje betoppan az ajtón.

Ahogy a Life.hu is megírta, két hónappal ezelőtt Erőss Zsolt és mászótársa, Kiss Péter a sikeres csúcstámadás után, az ereszkedéskor tűnt el a Kancsendzöngáról lefelé jövet. Az ország napokon át reménykedett, hogy talán élve előkerülnek, de erre már nem került sor.

Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu
Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu

A legendás hegymászó felesége, Hilda már akkor azt mondta nyilatkozataiban, hogy tudja, a férje többé nem jön haza. Ám annak ellenére, hogy ezzel tisztában van, valahol a lelke mélyén a mai napig arra vár, hogy Erőss Zsolt visszatérjen. "Azt már elfogadtam, hogy Zsolt, a hegymászó meghalt. Hiszen tudom jól, csak akkor menekülhetett volna meg, ha két kipihent, oxigénpalackos serpa indult volna vissza érte a halálzónába. Az agyamat viszont képtelen vagyok átkapcsolni: a férjemet, a gyerekeim apját ma is hazavárom" - mondta az asszony a Blikknek.

Hildának és négyéves gyermeküknek, Gerdának pszichológus segít feldolgozni a történteket, amit elősegíthet az is, hogy végső búcsút vettek a Hópárducként is emlegetett mászótól a Békás-szorosban, ahol annak idején beleszeretett a hegyekbe.

Olvasd el Szily Nóra őszinte és megrendítő interjúját Erőss Zsolt özvegyével itt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.