Ez zajlik valójában a Moulin Rouge-ban

táncos showgirl Moulin Rouge
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brit lányok meséltek arról, milyen is valójában a munka a Moulin Rouge-ban.

A The Sun utánajárt, milyen Párizs leghíresebb szórakozóhelyén, a Moulin Rouge-ban dolgozni. A showgirlök nagy része nem francia, hanem különböző nemzetiségűek. Nagyon sok közülük brit, a lap most őket szólaltatta meg.

A táncos lányok esetében elvárás, hogy legalább 175 centiméter magasak legyenek, és fel kell emelniük a lábukat legalább a fülük magasságáig, valamint az sem árt, ha 18 és 40 év között vannak.

Én kettő és fél éves voltam. 16 évesen mentem tánciskolába, és a magasságom miatt már akkor eldöntöttem, hogy showgirl szeretnék lenni" – meséli az egyikük.

Nincs azonban könnyű életük, nagyon vigyázniuk kell a vonalaikra, nem fogyhatnak és nem hízhatnak 2 kilónál többet. Ha a mérlegeléskor mégis túllépik ezt, nem léphetnek fel addig, amíg vissza nem nyerik a formájukat.

Nem vágathatják le vagy festethetik be a hajukat egyik pillanatról a másikra, és a színpadon sem hibázhatnak, ugyanis a felvételeket rendre visszanézik.

Nyolc hónapja dolgozom itt. Én vagyok a brit lányok közül a legfiatalabb, ugyanakkor a legmagasabb is: 187 centiméter vagyok. Mindennap edzem, fittnek kell maradnunk, és a rugalmasság is nagyon-nagyon fontos, hiszen a kánkánhoz magas sarkúban kell ugrálnunk, ez a legtechnikásabb tánc. Egyébként reggel fél 8-tól délután fél 2-ig dolgozunk, és egy este két fellépésünk van, az egyik 9-kor, a másik 11-kor kezdődik."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.