Másfél kilós aranyrögöt talált egy ausztrál hobbikutató

aranyásó Ausztrália kutató aranyrög
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csaknem másfél kilós, százezer ausztrál dollárt (20 millió forintot) érő aranyrögöt talált egy hobbikutató az Ausztrália nyugati részén fekvő Kalgoorlie környékén.

A BBC News ismertetése szerint a férfi fémdetektorral akadt rá az 1,4 kg súlyú aranyrögre. Az Ausztráliában bányászott arany kétharmad része a Kalgoorlie-térségből származik.

Egy helyi boltos, aki a környéken hobbiból arany után kutatókat látja el felszereléssel, elmondta, hogy a férfi a földben, 45 centiméter mélyen találta az aranyat a fémdetektor segítségével.
"Besétált a boltomba, és széles mosollyal mutatta meg az aranyrögöt. Alig valamivel volt nagyobb, mint egy pakli cigaretta, de hihetetlenül tömör volt, és jó nehéz" – tette hozzá. Az aranyrögről készült fotót itt nézheted meg.

"Hobbiból hétvégenként sokan keresnek aranyat a környéken, de olyanok is vannak, akik ebből élnek. Többnyire kisebb rögöket találnak, de azokat elég gyakran"
– mesélte Sam Spearing, a Curtin Egyetem bányászati karának professzora.

Titkos lakás is helyet kapott az Eiffel-torony tetejében – Videóhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190513-titkos-lakas-is-helyet-kapott-az-eiffeltorony-tetejeben-video.htmlGustave Eiffel egy kicsit magának is kedvezett, amikor megépítette az Eiffel-tornyot. A tetejében egy kis lakást is kialakított, amiről ma már kevesen tudnak. Akkoriban a világ elitje akart bejutni a titokzatos falak közé. Utazás--Egyre több magyar vág neki lakóautóval Amerikánakhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190517-egyre-tobb-magyar-vag-neki-lakoautoval-amerikanak-usa.htmlAz Egyesült Államok felfedezésének egyik legjobb módja a lakóautó-bérlés. Mellette szól a kényelem, az ár, és természetesen a hamisítatlan amerikai életérzés is. A lakókocsis utazást applikációkkal, előfoglalásokkal és a tapasztalt utazók tanácsainak meghallgatásával még könnyebbé tehetjük. UtazásOrigoKároly herceg meseszép panziót nyitott a család egyik kastélyábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190516-karoly-herceg-meseszep-panziot-nyitott-a-csalad-egyik-kastelyaban.htmlGranary Lodge néven nyitotta meg panzióját Károly herceg május elején. A CNN szerint a The Castle of Mey-t a herceg nagymamája, az anyakirálynő vásárolta. Utazás--Csodás alakot villantott Demcsák Zsuzsa a thaiföldi napsütésbenhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190515-csodas-alakot-villantott-demcsak-zsuzsa-a-thaifoldi-napsutesben.htmlVéget ért az Ázsia Expressz forgatása. A kimerült hírességek igyekeznek minden percet kihasználni a regenerálódásra. Így tett Demcsák Zsuzsa is, aki bikiniben mutatta meg tökéletes alakját. UtazásOrigoElképesztő múzeum: 8 ezer holttest a kapucínusok katakombáibanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190511-elkepeszto-muzeum-8-ezer-holttest-a-kapucinusok-katakombaiban.htmlKülönleges és egyszerre hátborzongató élményben lehet része annak, aki ellátogat a Palermóban található kapucínusok katakombáiba. A 8 ezer múmia és 1252 holttest a folyosókon kíséri végig a látogatót. Utazás--Jeff Bezos megmutatta űrhajóját, szerinte hamarosan a Holdon étkezhetünkhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190510-jeff-bezos-megmutatta-urhajojat-szerinte-hamarosan-a-holdon-etkezhetunk.htmlAz Amazon alapítója, Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere bemutatta azt az űrhajót, amivel már akár 2023-ban a Holdra lehet utazni. Utazás--




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.