Titkos lakás is helyet kapott az Eiffel-torony tetejében – Videó

csillagászat tudomány Eiffel-tornyon titok Thomas Edison lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gustave Eiffel egy kicsit magának is kedvezett, amikor megépítette az Eiffel-tornyot. A tetejében egy kis lakást is kialakított, amiről ma már kevesen tudnak. Akkoriban a világ elitje akart bejutni a titokzatos falak közé.

Csupán kevesen tudják, de az Eiffel-torony nemcsak rideg fémből áll. A tetejében ugyanis egy miniatűr lakás is helyet kapott, amely maga a tervező, Gustave Eiffel határozott kívánsága volt.

A kényelmes, de annál kisebb lak akkoriban annyira felbolygatta Párizs és a világ elitjét, hogy szinte mindenki ide akart feljutni – írja a Curiosity.com. Ő azonban tudományos célokra ajánlotta fel az aprócska lakást. Végeztek itt légköri méréseket, csillagászati megfigyeléseket és fizikai kísérleteket is.

Eiffel csakis azokat engedte be, akiket ő meghívott, így járhatott ott Thomas Edison is. A cikk szerint ma a látogatók nem mehetnek be a lakásba, csupán beleshetnek oda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.