Így erősítsd a törzsizmaidat fittball segítségével - Előzd meg a derékfájást! - Videó

maradj otthon törzsizom derékfájás Testről és lélekről
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A törzsstabilizáló izomzat könnyen és gyorsan gyengül az ülőmunka során, így ezeknek az erősítése kifejezetten fontos a derékfájdalmak megelőzése érdekében. Videójában Jónás-Fejes Flóragyógytornász néhány haladó izomtréninget mutat be fitball segítségével.

Nézd meg a videót, és ha még nincs fittlabdád szerezz be egyet, így az otthonodban is át tudod mozgatni magad nap mint nap. Az első három gyakorlatnál törzsünket végig egyenesen tartjuk, megfeszítjük a hasfalat és nem hagyjuk, hogy a derekunk homorú helyzetbe kerüljön⁣ A negyedik gyakorlatnál derekunkat végig leszorítva tartjuk⁣.

⁣Ha a gyakorlatok végzése során bármilyen kellemetlenséget éreznél kérjük folytasd az – akár korábban közzétett – egyszerűbb gyakorlatokkal vagy keresd fel gyógytornászodat⁣

A medencecsont és az ágyéki gerinc egy egységként alkotja törzsünk, vázunk központját. Éppen ezért, a teljes test stabilitásának eléréséhez elengedhetetlen az ide sorolt izmok célzott tréningje, főleg, ha sokat ülünk a hétköznapok során⁣. A törzsizmok bekapcsolásával ugyanis elkerülhető a hosszas ülés következtében jelentkező derékfájdalom⁣.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.