Unjátok a társasjátékokat? Csinálj otthon történetmesélős kavicsokat

Forrás: SOS Gyermekfalvak -
társasjáték kapcsolódj ki otthon is SOS Gyermekfalvak Alapítvány történet kavics
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg már az összes társasjáétkot végigjátszották a gyermekeikkel karanténba szorult szülők. Íme, egy újabb ötlet, aminek már az elkészítésében is részt vehetnek a kicsik, és azt is úgy fogják élvezni, mint később a játékot. 

Egy fél ország ült otthon az elmúlt hetekben. Kicsit olyan, mintha luxuskörülmények közé bebörtönözted volna magad, nem? Lakásban összebújni a pároddal jó, legalábbis hideg téli estéken. Iskolába nem járni jó (legalábbis a gyerekek szerint). De mi történik, amikor ez lesz a természetes élethelyzetünk, hetekig, hónapokig. Az SOS Gyermekfalvak egyik nevelőszülője, Piroska hozott egy új ötletet, hogy gyorsabban teljen az idő.

Az SOS Gyermekfalvaknál élő nevelőszülők és a körülöttük dolgozó szakemberek, ha valamiben profik, hát ebben. Tele vannak ötletekkel, hogy mit lehet szobafogságra ítélve csinálni. Engedd meg, hogy segítsünk sok éves tapasztalatunkkal!

Mesekavics – a házi Story cubes

Ha már minden társasjátékot rongyosra játszottatok és nem ez a legjobb idő elugrani a pláza játékboltjába, mutatunk egy olcsó és nagyszerű ötletet.

Ismered a sztorikockát? Szuper történetmesélős játék. Egy dobókocka 6 oldalán 6 kép van, dobsz és mesélsz a képek alapján. Minél több kockád van, annál izgalmasabban tudod szőni a történetet.

Persze nem is olcsó mulatság.

Most megmutatjuk, hogy tudod ezt házilag előállítani.

Nevelőszülőnk, Piroska talált otthon pár tucat nyáron gyűjtögetett kavicsot, csempedarabot. Nem csoda, hiszen a gyerekek mindent hazavisznek, kidobni pedig természetesen semmit sem lehet. Lekente egy alapozó festékkel, majd jöhetett is a rajzolgatás. Extrának még varrt hozzá egy tasakot, amiben a mese-kavicsokat tárolhatják. Az eredeti játék így annyiban módosul, hogy nem dobókockákkal dobod ki a történet képeit, hanem a kavicsok közül húzol.

Ami kell hozzá:

  • kavics, csempedarab
  • festék
  • ceruza, filc
  • sok fantázia
A gyerekek is részt vettek a mesekavicsok elkészítésében Forrás: SOS Gyermekfalvak

Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek nyújt szerető, biztonságos otthont, akikről szüleik nem tudnak gondoskodni. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került az SOS-be. Azért dolgoznak, hogy egy gyerek se nőjön fel egyedül. Alapítványként adományokból tartják fenn magunkat, ezért örülnek, ha bármilyen összeggel támogatod őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.