Új rekord a Rubik-kocka kirakásában

rekord Rubik-kocka robot teljesítmény fejlesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberektől egy robot vette át a Rubik-kocka kirakásának rekordját.

Az emberi kéz ezt a sebességet már nem bírná überelni. A robotot kifejlesztő páros, David Gilday és Mike Dobson saját magukat múlták felül, ugyanis a pár éve kifejlesztett robot 5,27 másodperc alatt rakta ki a Rubik-kockát, míg az idei Cubestormer 3 névre hallgató robotnak már csak 3,253 másodpercre volt ehhez szüksége – írja a hvg.hu.

Az ARM processzorral működő gépet a két fejlesztő szabadidejében készítette el, 18 hónap kellett a tervezéshez és megépítéshez. A szakemberek most egy még gyorsabb megoldóroboton dolgoznak.

Íme, a videó a fantasztikus robotkézről:

Így kell olvasásra buzdítani a népet!http://www.life.hu/news/20140317-a-kaposvari-konyvtarosok-kreativ-fotomontazsokkal-buzditanak-konyvolvasasra.htmlÖtletes és egyben olvasásra buzdító kampányt találtak ki a kaposvári könyvtárosok, akik különleges fotókat készítettek magukról, természetesen könyvekkel.News--Visszatért nyaralásából Katalin hercegnőhttp://www.life.hu/news/20140317-katalin-hercegno-es-vilmos-herceg-hazatert-nyaralasabol-a-maldiv-szigetekrol.htmlAlighogy hazaért a romantikus vakációjáról, Vilmos herceggel együtt máris belevette magát királyi teendői közé.News--Meglepő szakértői vélemény Philip Seymour Hoffman halálárólhttp://www.life.hu/news/20140317-philip-seymour-hoffman-oscar-dijas-szinesz-februari-halalat-veletlen-kabitoszer-tuladagolas-okozta-a.htmlA hivatalos dokumentum szerint a színész februári halálát véletlen kábítószer-túladagolás okozta.NewsAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.