„A mai napig kísért" – megszólalt a mozdonyvezető, aki elgázolta Latinovits Zoltánt

Forrás: Wikipedia -
gázolás mozdonyvezető öngyilkos Latinovits Zoltán öngyilkosság vonat Ruttkai Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Latinovits Zoltán Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész 1976. június 4-én lett öngyilkos, amikor kiugrott egy vonat elé házától nem messze. A mozdonyvezetőt azóta is kísértik a történtek. Most megszólalt.

Elsik László elmondása szerint, amikor kiugrott a vonatból, hogy megnézze, életben van-e az a férfi, akit elgázolt, még nem tudta, kiről van szó. „Csak ácsorgott és semmi jel nem mutatott arra, hogy öngyilkosságra készül. Közeledtünk az állomáshoz, lelassítottam 50 kilométeres sebességre. Hirtelen a kollégám felsikoltott, hogy jaj, beugrik! Egy koppanást hallottam. Fékeztem, leugrottam a vonatról és hátraszaladtam" – olvasható Elsik László élénk visszaemlékezése a Borsban.

Forrás: Wikipedia

A férfi akkor csak négy éve volt mozdonyvezető, nagyon megviselte az eset. „Hosszú évekbe telt, mire feldolgoztam. Sokáig tévét sem néztem. Már nyugdíjas vagyok, de a mai napig kísért" – fogalmazott László.

Latinovits Zoltán haláláról a mai napig többen másképp vélekednek. A vezetőfülkében ülők azonban egyértelműen öngyilkosságnak észlelték Latinovits mozgását. Ruttkai Éva, Kossuth-díjas színésznő nem hitt színésztársa öngyilkosságában, egy interjúban így fogalmazott: „A házuktól a Balatonhoz a síneken keresztül vezet az út. Gyerekkorában mindig itt várták a járatot, és a lassításkor felugrottak, és úgy mentek az állomásig. Az a bizonyos gyógyszer, amitől fel volt pörögve, nem érezte képessége korlátait és elvétette az ugrást."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.