Itt a legmagasabb és leggyorsabb hullámvasút - Te kipróbálnád?

hullámvasút Fury 325
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az úgynevezett giga coasterek kategóriájában a Fury 325 lesz a legmagasabb, és holtversenyben a leggyorsabb is.

Március 27-én újabb rekord dől meg a hullámvasutak történetében, amikor átadják a közönségnek a Fury 325 nevű létesítményt az Észak- és Dél-Karolina határán fekvő Carowinds vidámparkban. Ez lesz a legmagasabb és holtversenyben a leggyorsabb hullámvasút a maga kategóriájában. A Fury 325 - amelyről bővebben az Origo cikkében olvashatsz - első próbaútja a napokban volt, az alábbi videó a leendő utasok szemszögéből készült.

Nézd meg a tíz legjobb hullámvasutat egy videón!

A hullámvasút minden vidámpark elmaradhatatlan kelléke. A mérnökök egyre újabb és újabb konstrukciókkal igyekeznek a borzongásra és szédülésre vágyók kedvében járni. Jelenleg több mint 3500 működik belőlük a világon. Az elmúlt 131 évben óriási fejlődésen mentek keresztül. Ebben a cikkben mindent megtudhatsz róluk, egy videóban pedig megnézheted a legszédítőbbeket is.

Egyre több helyről tiltják ki a szelfibotothttp://www.life.hu/news/20150311-egyre-tobb-helyrol-tiltjak-ki-a-szelfibotot.htmlFranciaországban elsőként a versailles-i kastély múzeuma tiltotta ki épületeiből a szelfibotot, és több francia kulturális intézmény is hasonló korlátozást fontolgat. Mi lesz így a szelfimániás turistákkal?News--Feminista gerillaakció - Intimbetéteket ragasztott ki az utcán egy lányhttp://www.life.hu/news/20150311-beteteket-ragasztott-ki-az-utcan-egy-lany-feminista-uzenetekkel.htmlNem túl szép látvány egy falra ragasztott intimbetét mellett elsétálni, ám egy német lány művészetet csinált belőle. News--A legidősebb Mount Everest-mászó szeretne lenni egy 73 éves brit férfihttp://www.life.hu/news/20150311-saleem-akhtar-hegymaszo-szeretne-lenni-az-egyik-legidosebb-ember-aki-megmassza-a-mount-everestet.htmlNem semmire vállalkozott Saleem Akhtar, 73 éves brit hegymászó. Mi szurkolunk neki. News--A nap híre! Az asszony beleszeretett egy tevébe, a férj válni akarhttp://www.life.hu/news/20150311-egy-no-beleszeretett-egy-tevebe-a-ferje-valni-akar.htmlNeje bizarr vallomása miatt adta be a válókeresetet egy szaúdi férfi. NewsThinkstockHoppá! Nagyon cool lesz az új sárga villamos Budapestenhttp://www.life.hu/news/20150311-hamarosan-budapesten-suhan-az-uj-sarga-villamos.htmlMegérkeztek Magyarországra azok a kamionok, amelyek az első elkészült CAF villamost szállítják a spanyolországi gyárból. A villamosok mellett a későbbiekben új buszokat és trolikat is kap a főváros. News--Ez a nő aztán tényleg kimaxolta a Rihanna-imádatothttp://www.life.hu/news/20150311-rihanna-arckepekkel-tetovaltatta-tele-magat-egy-no.htmlA 23 éves Sarah Ridge nagy Rihanna-rajongó. Nagyon nagy. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.