Nem igaz a magyar olimpikon cserbenhagyásos elgázolása?

Forrás: Benkó Barbara Facebook -
kamu Benkó Barbara olimpikon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy héttel ezelőtt Piliscsabán, a 10-es úton edzés közben sodorta el egy autó londoni olimpikon mountain bike versenyzőnket, Benkó Barbarát, majd elhajtott a helyszínről - állította a sportoló. Az autós szerint azonban nem teljesen kerek a történet, amit Barbara elmondott. 

Az autós, Polyvás András feladta magát a rendőrségen, miután elgázolta és otthagyta Benkó Barbarát. "Egyszerű hazugság, amit a sportoló állít. A baleset helyszíne előtt legalább ötszáz méterrel, szabályosan kerültem ki. A megengedett sebességgel haladtam, és láttam, hogy egy gyalogos át akar menni a zebrán. Megálltam átengedni, ekkor a biciklis hátulról belém rohant" - mondta a férfi, aki egy fotóval bizonyította az autó sérülését a Blikknek.

Forrás: Benkó Barbara Facebook

"Amikor nekem jött, az ütközés után felpattant. Kiszálltam az autóból, megkérdeztem jól van-e, hívjak mentőt vagy segítséget? Határozottan elutasította és közölte, semmi baja. Még elnézést is kért, hogy nekem jött. Szó sincs róla, hogy cserbenhagytam volna" - magyarázta a történteket Polyvás András.

Az olimpikon állítja, cserbenhagyásról szó sem volt, csak segítségnyújtás elmulasztásáról. "A sofőr nagy ívben valóban kikerült, de utána erősen fékezett, akkor mentem belé hátulról. Kiszállt az autójából, de nem volt köztünk párbeszéd. Azt elismerem, hogy az esetért én kértem tőle elnézést, majd elhajtott" -mondta Benkó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.