Fejbelőtték a török tehetségkutató indulóját - A lány volt barátját gyanúsítják

Forrás: Origo -
bűncselekmény tehetségkutató Mutlu Kaya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Családtagjai közül többen is megfenyegették Mutlu Kayát, a 19 éves török lányt, ám - a nyomozás állása szerint - párja ennél is tovább ment: fejbelőtte. A lány "bűne" az volt, hogy egy tehetségkutató versenyen indult, amit - mint kiderült - az ország kurdok lakta részén egyáltalán nem néznek jó szemmel. 

A tettes vélhetően a ház mögötti kertben rejtőzködött, és az egyik hátsó ablakon keresztül lőtte május 18-án a lányt - írja az Origo a Dogan hírügynökség nyomán. A BBC úgy tudja, először három férfit is őrizetbe vettek, de közülük kettőt elengedtek. A lány 26 éves barátja, Veysel E. egyelőre tagadja a vádakat, bár azt elismerte, hogy veszekedett Mutluval a tehetségkutatón való indulás miatt.

Forrás: Origo

A gyilkossági kísérletet követően a lányt kórházba szállították, állapota kritikus. Az édeasapa a BBC-nek nyilatkozott: lánya eszméletlenül fekszik, állapota kritikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.