Amerikai állampolgár lett az olimpiai bajnok magyar tornásznő

Forrás: MTI -
állampolgár tornász Ónodi Henrietta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több, mint 20 év eltelt azóta, hogy Ónodi Henrietta 92-ben a barcelonia olimpián aranyérmet szerzett. A szépséges tornásznő ez idő alatt többek között háromszoros anyuka és amerikai állampolgár lett.

Heni a 90-es évek közepétől Amerikában él. 2003-ban hozzáment az egykori öttusázó James Haley-hez, azóta pedig 3 gyermekük született. Heni a napokban, 20 év után kapta meg az amerikai állampolgárságot, illetve most már szavazati joga is van. ,,Fontos volt az állampolgárság és a szavazati jog, hiszen kicsi gyermekeink vannak, bele akarunk szólni a dolgok alakulásába, fontos, hogyan alakul az ország élete" – idézi a Bors Heni nyilatkozatát a Salt Lake City újságnak.

Forrás: MTI

A szépséges sportolónő elmondta azt is, 23 éve, az olimpia idején mehetett volna amerikai egyetemekre, de nem szerette volna itthon hagyni a barátait. Érettségi után azonban lépnie kellett, így a San Antonio Egyetemre ment. 1996-ban újból szerepet kapott életében a torna, ám beteg édesapja miatt visszajött Magyarországra. 2001-ben diplomázott, 2003-as esküvője után pedig kint nyitottak férjével egy kiropraktőr rendelőt.

Forrás: MTI/Lehoczky Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.